Andreas Bruhn Christensen

Andreas har begynt å finne seg selv – vil ha full pott mot Levanger

Det er en vanskelig kamp mot et ujevnt Levanger som venter på mandag. En stadig mer formsterk Andreas Bruhn Christensen ser helst at poengene blir igjen på Norac.

Foran pinsehelgens runde lå Arendal Fotball på sjuendeplass, men med god kontakt med lagene over på tabellen. Ti poeng fra de fire siste kampene er fasiten (11 totalt). Det som så ut til å bli en fiaskosesong og bunnkamp, er blitt til en sesong der Arendal kan se oppover tabellen og vite at lagene over ikke er for langt unna.

Anders Bruhn Christensen har litt etter litt kommet til sin rett, og det første seriemålet kom også i forrige runde i 2-2-kampen mot Egersund.

- Nå må vi bare fortsette med det spillet vi har hatt de fire-fem siste kampene. Vi må fortsette med å ha ballen i laget, presse motstanderne til å gjøre feil. Får vi til det, blir det en ny god kamp, tror den danske 25-åringen.

Snakket ut

Han tror en del av forklaringen til at laget har hevet seg, er at det har blitt skiftet formasjon i løpet av sesongen. I tillegg hadde laget en prat etter kampen mot Fredrikstad der lufta ble tømt.

- Vi satte ord på hva vi skal gjøre og det har folk tatt til seg. Nå er det mye mer jobb for hverandre enn det var en stund, mener han.

Selv fikk han en tung start på karrieren i Arendal Fotball, men sammen med laget, har det gått oppover også for den tidligere danske U-landslagsspilleren, som kom til klubben rett for sesongstart. Han siste klubb i Danmark var Randers.

- De første tre-fire kampene var veldig tunge. Det var ikke bra nok, men jeg har begynt å finne rollen min nå. Det var nesten et helt år siden jeg spilte sist da jeg kom hit. Nå har jeg funnet meg til rette og jeg har fått relasjonene til å sitte med lagkameratene. Spillet har vært godt de siste kampene, både for laget og egen del, beskriver Bruhn Christensen.

Hadde fridag

Han tror det hadde en viss betydning at det var mange nye, inkludert ham selv, i troppen da sesongen startet.

- Nå først har vi begynt å se at ting sitter. Det er mange nye som skal fungere sammen. Spillere har kommet fra ulike nivå, men har nå begynt å gli sammen. Jeg synes det ser veldig bra ut, smiler han.

Trener Steinar Pedersen ga spillerne treningsfri lørdag for å være best mulig forberedt til oppgjøret mot Levanger.

- Vi trente godt de siste tre dagene i forkant, og når det blir åtte dager mellom to kamper, er det fint å lade batteriene, slik at de er fullada på trening søndag og dermed veldig klare til mandag, smiler Pedersen.

Bygge videre

Levanger rykket ned fra 1.divisjon sist sesong.

Pedersen beskriver trønderne som et lag med mye nytt, men som har kommet trått i gang. Det er et lag som har variert veldig. Pedersen mener Arendal skal være godt forberedt til det som skal skje på Norac stadion mandag klokka 14.00.

- Nå skal vi bygge videre på det gode vi har levert i det siste. Moralen fra de siste kampene skal vi ha med oss, og vi skal jobbe hardt for at det skal bli tre nye poeng. Alt handler om å prestere best mulig i 90 minutter fra klokka 14.00 på mandag, slår han fast.  

Annonse fra Obos-ligaen: