Roger Risholt.

Åpner for to debutanter i høst-premieren

Når Ørn Horten kommer på besøk til Norac stadion lørdag, er det bare seier og tre poeng som er godt nok for Roger Risholt & co. Og treneren utelukker ikke at begge nysigneringene får spilletid.

Arendal-trener Roger Risholt beskrev det som sin verste opplevelse noensinne på en fotballbane da Arendal presterte å tape 8-1 mot Ørn i Horten på forsommeren. Riktignok ble Andreas Hellum utvist tidlig i kampen, men likevel var sluttresultatet helt uvirkelig - for begge lag.

Klar favoritt

Det er ingen tvil om at de 11 Roger Risholt sender ut på Norac stadion klokken 16.00 vil føle at de har mye å bevise. Og tross fantasisifrene i lagenes første møte, er Arendal en klar oddsfavoritt blant bookmakerne foran dette møtet. 

Det begynner å nærme seg en måned siden Arendals forrige seriekamp. Da ble Staal Jørpeland beseiret overbevisende 6-2 på bortebane. Forrige helg møttes de samme lagene i treningskamp på nøytral bane i Lyngdal. Den endte med 4-0 til Arendal.

Scoret

Det var første kamp for nysigneringen Vegard Bergan etter overgangen fra Start i begynnelsen av august. Den høyreiste midtstopperen markerte seg umiddelbart da han scoret Arendals første mål i treningskampen. I tillegg kom også Mathias Johansen (2) og Preben Skeie på scoringslisten.

Toppscorer Andreas Hellum var ikke med i kamptroppen, ettersom han pådro seg en strekkskade i samme situasjon som endte med utvisning mot Ørn Horten 25. juni. Han har trolig fortsatt noen uker igjen før han er kampklar for fullt. 

- Bortsett fra Andreas, så ser skadesituasjonen bra ut. Både Sebastian (Remme Berge) og Tord (Salte) er tilbake i trening og de er kampklare, sier Roger Risholt.

Styrket stallen

Samtidig har han styrket stallen i løpet av de siste ukene, både med nevnte Vegard Bergan og med Sander Marthinussen (på lån fra Kongsvinger) som kom så sent som torsdag. Begge spillerne har vist meget gode takter på treningsfeltet, bekrefter Roger Risholt. 

- Jeg regner med at begge kan få sin debut i løpet av kampen mot Ørn, sier Arendal-treneren.

Ettersom Sune Kiilerich må sone karantene mot Ørn etter fire gule kort, er det ikke usannsynlig at Vegard Bergan går rett inn i startoppstillingen. Og Sander Marthinussen skal også ha fremstått svært overbevisende på treningsfeltet, og kan bli en meget spennende spiller å følge utover høsten.

 

 

Annonse: