- Avgjørende for å være med i toppkampen!

Arendal leverte en overbevisende forestilling mot Fløy - men slet med å score helt til Sebastian Remme Berge grep muligheten etter 67 minutter. - Tre poeng var viktig for å henge med i kampen om førsteplassen, fastslår matchvinneren.

I bildeserien over ser du hvordan scoringen kom - fra Mathias Johansen spilte ballen til Sebastian Remme Berge og helt til scoringsjubelen!

550 tilskuere hadde tatt turen til Hisøy kunstgress lørdag ettermiddag for å få med seg Agder-derbyet. Kampen kunne ikke spilles på Norac stadion, ettersom det for tiden pågår arbeid med å fikse kunstgresset på hjemmebanen. Men alt var lagt til rette på beste vis for en fin-fin fotballørdag på Hisøy. Og det ble det.

Intensitet og nerve

Publikum fikk servert en kamp som hadde intensitet og nerve fra start til slutt. Arendal-laget var helt åpenbart innstilt på å slå tilbake etter den meget svake kampen forrige serierunde - mens gjestene fra Flekkerøya var minst like motivert for å koble seg på den absolutte toppstriden i avdelingen gjennom å få med seg tre poeng tilbake til Kristiansand.

De første 45 minuttene var relativt jevnspilte, selv om det var Arendal som skapte de største målsjansene og hadde initiativet. Men det ble ikke servert ved dørene - og Fløys desidert beste spiller i denne kampen var keeper Ante Knezovic. Derfor stod det 0-0 til pause.

Utover i andreomgangen ble det i stadig større grad spill mot ett mål.

- Vi spilte Fløy lave. De klarte ikke komme seg ut, fastslår Arendal-trener Roger Risholt.

Massivt press

Og det som utviklet seg til å bli et massivt press mot Knezovic i Fløy-buret, ga også uttelling etter 68 minutter. Sebastian Remme Berge, som ikke er kjent som noen notorisk målscorer, fant åpningen i Fløy-forsvaret og plasserte ballen helt ned mot stolperoten med sitt venstrebein - og dit ned rakk heller ikke Fløys 202 cm lange kroatiske keeper.

- Vi trengte jo mål, og da er det bare å komme seg inn i boksen, sier matchvinner Sebastian Remme Berge etter kampen.

- Vi rullet opp angrep etter angrep, uten å få uttelling. Så denne gangen måtte det et venstrebein til for å få ballen i mål, konstaterer han.

Og han er ikke i tvil om hvorfor Arendal-laget fremstod på en helt annen måte enn i forrige serierunde:

- Vi er mye mer kompakte. Derfor får vi presset Fløy dit vi vil ha dem. De fikk aldri tid og rom til å spille seg forbi oss, sier han.

Viktig

Det er ingen tvil om at seieren var viktig for å henge med i toppen. I realiteten kan både Moss, Fløy, Egersund og Arendal blande seg inn i kampen om de to øverste plasseringene på tabellen.

- Det er fire gode lag som også skal møte hverandre. Jeg tror dette blir spennende helt inn. Men for oss var det avgjørende å ta tre poeng mot Fløy. Dersom vi ikke hadde klart det, kunne vi nok avskrevet oss selv i kampen om førsteplassen, sier Sebastian Remme Berge.

Arendal Fotball - Fløy 1-0 (0-0)