Jakob Rasmussen er klar for sin sjette sesong i Arendal Fotball og er spilleren med lengst erfaring fra klubben.

Bautaen vil opp igjen med Arendal Fotball

Jakob Rasmussen kan denne sesongen sette ny kamprekord for Arendal Fotball.

-Bauta, lojal som få, helproff …

Det er noen beskrivelser som går igjen når Jakob Rasmussen skal beskrives, dansken som nå går løs på sin sjette sesong i Arendal Fotball.

Kan sette rekord

I løpet av sesongen kan han slå Ylldren Ibrahimajs kamprekord på 152 kamper. Før sesongen står den danske midtbanespilleren med 136. Han trenger med andre ord 16 kamper for å tangere Ibrahimaj i løpet av sesongen.

Akkurat det har han et avslappet forhold til, men midtbanebautaen har en annen drøm. Han vil tilbake til 1.divisjon, Obosligaen, med Arendal Fotball.

-Med en god sesong skal vi kunne kjempe om opprykket til siste slutt, men det blir tett. Med den stallen vi har nå, så er vi med en supergod sesong, gode nok til å ta steget opp, mener han.

Fra 2014

Historien om Jakob Rasmussen er historien om en spiller som kom til Arendal da klubben var i etableringsfasen på nivå 3. En spiller som fra første stund tok tak, både i kamp og på treningsfeltet. En helproff spiller som har vært nøkkelspiller for klubben siden han kom. I opprykkssesongen 2016 var han meget, meget god.

Han hadde ikke sett for seg at han skulle bli her så lenge da han kom i 2014. Nå er han etablert i byen, med samboer fra Arendal og en liten sønn.

"Alle som var her i fjor har tatt i et tak og er i bedre form denne sesongen"

— Jakob Rasmussen, Arendal-legende

-Tiden flyr, sier han.

-Når en har det bra et sted, så er det ikke mye vits å flytte på seg. Det var aktuelt å skifte klubb før jeg forlenget avtalen sist, men jeg liker meg her, både i byen og i klubben. Da ser jeg ikke noen vits i å bytte. Jeg kunne ikke tenkt meg å bo et annet sted akkurat nå, forteller han med et smil.

Tøft i toppen

Ekspertene tipper Arendal i toppen, men både Egersund og Fredrikstad tippes foran av de aller fleste.

Jakob er enig at hardtsatsende Egersund og den gamle stormakten Fredrikstad vil være de hardeste imot.

-Det kan komme et annet lag også, et lag som kommer i flytsonen og som er der oppe og kjemper, men jeg synes de to ser hardest ut. Fredrikstad synes jeg ser sterkest ut av dem. De blir favoritter.

Et lite drømmescenario har han også.

-En skal være realister, men tenk om vi kunne avgjort det i siste runde! Det er en tøff avdeling, heltidsproffe lag og en må ha toppnivå hele veien for å rykke opp, mener han.

Revansjelyst

30-åringen er sammen med resten av laget full av revansjelyst. Forrige sesong var ikke slik Arendal Fotball ønsker å fremstå. Det er han helt klokkeklar på. Sammen med de som var igjen, tok han skikkelig tak etter forrige sesong. Han brukte mye tid egentrening og er i bedre form enn på lenge.

-Jeg var skuffet over meg selv etter sist sesong. Det var ikke godt nok det vi viste. Vi vet alle at vi må opp noen nivå. Det har vært en tøff oppkjøring. Alle som var her i fjor har tatt i et tak og er i bedre form denne sesongen. Selv føler jeg med friskere og lettere enn på lenge, forklarer Jakob Rasmussen.

Liker systemet

Han liker godt måten trener Steinar Pedersen vil spille.

-Ja, nå har vi fire på midten, et system jeg liker. Det gir meg mer frihet og jeg får være mer med fremover, forteller han.

Annonse: