Anders Hella er veldig glad i å trene - og får ekstremt gode resultater i alle fysiske tester.

Best i test

Anders Hella er sannsynligvis Arendal-troppens best trente. Han er i hvert fall den som oppnår best resultater i de fysiske testene.

Den hurtige, løpssterke og anvendelige spilleren kom til Arendal for ett år siden. Da hadde han i den foregående sesongen spilt i både Fyllingsdalen og Vindbjart. Han har også en fortid i Sogndal, mens moderklubben er Stord. Nå har han imidlertid funnet seg godt til rette i Arendal - og han gleder seg stort til en ny sesong.

KAMP OM PLASSENE
- Det kommer til å bli enda tøffere kamp om plassene i år, men det er slik det skal være. Det må være konkurranse, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å få mest mulig spilletid, sier Anders Hella - og han kan altså slå i bordet med imponerende testresultater. Spesielt løpetestene imponerer han på, og så har han også en fortid som friidrettsutøver.

- Jeg drev i yngre år og konkurrerte litt også i løping. Da var vel 3000 meter den beste distansen min, men jeg opplevde også å bli slått med en runde av Henrik Ingebrigtsen i UM - så jeg hevdet meg jo ikke blant de aller beste i friidrett, forteller han.

GLAD I Å TRENE
Anders Hella mener selv at han er lettrent, og at det er hovedårsaken til at han gjør det veldig bra på fysiske tester. - Samtidig er jeg glad i å trene. Jeg har som regel to økter hver dag. En sammen med laget og en økt på egenhånd. Stort sett trener jeg fordi det er moro. Det er bare unntaksvis at treningen er en plikt, sier han.

"Jeg opplevde også å bli slått med en runde av Henrik Ingebrigtsen"

— Anders Hella
I fjor spilte han rundt halvparten av kampene for Arendal - og han håper på mer spilletid i år. Men spillerstallen er større og sterkere enn noensinne. Derfor vet alle at de er nødt til å jobbe beinhardt for å være aktuelle for startoppstillingen. - Min beste posisjon er nok som back, men jeg kan også spille kant. Selv om jeg er høyrebeint, så kan jeg bekle rollene på begge sider, sier Anders Hella.

GODE RESULTATER
Trener Knut Tørum er generelt godt fornøyd med resultatene av de fysiske testene ved sesongstarten. - Mange har tatt klare steg i positiv retning, og det er inspirerende. Det betyr at de har gjort en god jobb i egentrenings-perioden, sier han.

Selv om treningshverdagen i Arendal er noe annerledes enn i mange andre toppklubber, er ambisjonen at kvaliteten skal være bedre enn hos konkurrentene. - Vi trener på ettermiddagstid fordi vi tror dette er best for oss med de rammebetingelsene vi har nå, forklarer Tørum. - Det betyr ikke at vi trener mindre eller med dårligere kvalitet. Vårt mål er å trene bedre enn dem vi konkurrerer mot. Skal vi klare det, så må vi også passe på å ha det gøy sammen, understreker han.

TØFF PERIODE
Arendal-troppen er akkurat nå inne i sesongens kanskje aller tøffeste treningsperiode med enkelte økter som kan strekke seg opp til 2,5 timer - inkludert styrketrening. I tillegg legges det stor vekt på høy intensitet i alt som skjer på treningsfeltet. - Noen merker nok at belastningen er tøff akkurat nå, men vi forsøker å tilpasse opplegget for dem som merker tendenser til belastningsskader. Det gjelder også de spillerne som fortsatt har mindre problemer etter lengre skadefravær i fjor, sier Arendal-treneren.

Annonse: