Daglig leder Bård Sterk-Hansen ønsker Bjørge Fedje velkommen som keepertrener i Arendal Fotball.

Bjørge er tilbake som keepertrener

En viktig brikke i støtteapparatet er på plass. Bjørge Fedje blir ny keepertrener i Arendal Fotball.

Trener Steinar Pedersen og daglig leder Bård Sterk-Hansen er fornøyde menn om dagen. Med Bjørge Fedje på plass som keepertrener, er en svært viktig brikke i støtteapparatet på plass når sesongoppkjøringen til 2020 starter. 

Fedje er ikke noen ukjent mann i Arendal Fotball-miljøet. Han har tidligere vært innom klubben som keepertrener ved to anledninger. 

- Jeg liker veldig godt tankene til klubben. Det er et veldig spennende konsept som er på gang. Derfor gleder jeg meg også veldig til å ta fatt på oppgaven fra nyttår, ikke minst for å hjelpe en så flott by som Arendal til å få et lag på så høyt nivå som mulig, smiler Bjørge Fedje. 

 

Med rundt landslaget

Det er en erfaren keepertrener som Arendal Fotball nå har signert, og han har bekledd flere roller i lags støtteapparat. De tre siste årene har han vært med i støtteapparatet rundt det norske landslaget, som ledes av Lars Lagerbäck. I tillegg har han vært i blant annet Odd og Vålerenga. 

- Det å være rundt blant andre Lagerbäck, Einar Rossbach og Frode Grodås har vært enormt lærerikt for meg. Det er meget dyktige folk jeg har hentet mange impulser fra, impulser og erfaring jeg vil ta med meg i den nye jobben i Arendal Fotball, forklarer Bjørge, som også legger til at erfaringene har gitt ham mye innblikk i toppfotballkulturen. 

- Jeg er veldig glad for å få denne muligheten. De tidligere engasjementene har vært av mindre karakter enn nå. Jeg er også glad for at jeg i tillegg til keeperne på A-laget, kan få jobbe med spillerutvikling og keepere i distriktet, legger han til. 

 

Tar keepere på alvor

I sommer flyttet Bjørge tilbake til Arendal og han har kjøpt seg hus i byen. En kan trygt si at sogningen har funnet seg godt til rette i Arendal. 

- Altså, jeg har jo fulgt Arendal Fotball tett hele tiden. Jeg må også berømme klubben for at de tar keeperne på alvor. Jeg håper jeg kan få bidra overfor de yngre keeperne, sier han. 

Samtalene med Bjørge Fedje har foregått over tid. Han tar over som keepertrener etter Erik Ruthford Pedersen fra 1. januar. 

 

Spennende typer

Arendal Fotballs keeperduo består i dag av Jonatan Strand Byttingsvik og Leopold Wahlstedt. Wahlstedt var førstekeeper det meste av forrige sesong, etter at han imponerte da han fikk sjansen på våren i Øyvind Knutsens skadefravær. 

Bjørge Fedje har fulgt godt med på klubbens keepere. 

- Det er to utrolig spennende keepere vi har nå. Dette er også en av grunnene til at jeg gleder meg så mye til å ta fatt på oppgaven. Det er to unge keepere med voldsomt potensial. Begge er godt skolerte og gode, med et veldig høyt potensial. Jeg er svært glad for å å kunne hjelpe dem med å slå ut i full blomst, slår den nye keepertreneren fast. 

Annonse fra Obos-ligaen: