Grzegorz Flasza, Erik Ruthford Pedersen og Mikkel Hasling.

Ble hyllet av alle Norges fotballtrenere

Erik Ruthford Pedersen ble nok tatt litt på senga under årets cupfinaleseminar. Plutselig sto trenerlegende i fokus.

Denne sesongen har han vært keepertrener for Arendal Fotball. Han tok over på seg utfordringen da Thomas Gill ga seg i juni. 73-åringen er en legende innen trenermiljøet og er "still going strong". 

Under Cupfinaleseminaret ble han hedret av sine trenerkolleger, med Norges Fotballtrenerforenings utmerkelse "Hederstegn med diplom". 

Fortjent

Og det har knapt vært noen heder som har vært mer fortjent enn den Arendal Fotballs keepertrener i 2019 har fått. I Arendal Fotball har han vært svært godt likt av målvaktene han har jobbet med, som alle har utviklet seg under trenerlegendens regime. 

I mer enn 50 år har han vært engasjert i trenergjerningen. I hovedsak er det IK Start som har fått nyte godt av hans kapasitet og ferdigheter, men også i andre klubber i Kristiansands-området har han hatt sitt virke. Senest sist sesong hadde han et engasjement i Vigør - i tillegg til engasjementet i Arendal Fotball. 

Han har også en lang rekke av roller som trener på kretslag og ulike landslag i regi av Norges Fotballforbund. I tillegg har han også vært hovedtrener i Bodø/Glimt. 

En bauta

I begrunnelsen for tildelingen, som er publisert på fotballtreneren.no, beskrives Erik Ruthford Pedersen som en bauta i keepertrener-miljøet gjennom en årrekke. 

- Han nyter en enorm respekt for sin kunnskap og utholdenhet som instruktør, trener, mentor og veileder. I Sørlandsfotballen er han en trenerlegende som man lytter til. Likevel er Erik en trener som fortsatt er sulten på ny kunnskap, og deltar på en rekke kurs, seminarer og tiltak hvert år, skriver foreningen i sin begrunnelse. 

- Hans lidenskap for fotball og menneskene i den, er forbilledlig. Han stiller alltid opp når noen spør, påtar seg ansvar, er ikke redd for å ta standpunkter når det behøves, men har alltid respekt for andres meninger og oppfatninger, heter det videre. 

Selv har han sittet i styret i foreningen gjennom flere og han har vært medlem av foreningen siden oppstarten i 1986. 

Annonse fra Obos-ligaen: