Samling på VIP-en foran kampen mot Bryne.

Bli med oss bak kulissene på VIP-en

Høy sigarføring og menn i dress? Neida, det er på langt nær tilfelle. På VIP-en hos Arendal fotball er det veldig lite formelt og null sigarføring overhodet …

Rundt bordene går praten livlig blant de over 100 gjestene. På bordene står mineralvann og det ligger en og annen mobiltelefon fremme. I et av hjørnene holder Sigmund Rose, eier av Castelle og en av samarbeidspartnerne til Arendal Fotball, på med dagens rett til gjestene. I dag er det røkt svinekam med grillet nykål og poteter som utgjør menyen. Snart skal dagens middag inntas av gjester, sulten etter dagens middag og tre poeng mot Bryne.

- Vinner vi i dag, er et spørsmål som går igjen rundt bordene.

- Jo da, i dag har vi gode sjanser. Gutta er i form, høres et svar som gis.

VIP 1
Daglig leder Bård Sterk-Hansen bidro i serveringen av dagens VIP-middag.

Servitør

Det ønskes velkommen fra daglig leder Bård Sterk-Hansen, før den daglige lederen viser at han også har andre egenskaper. Rutinert balanserer han tallerkene på armen og bærer de rundt til gjestene rundt bordene. Han får hjelp av flere jenter i Arendal Fotball-drakt, som raskt og effektivt får maten ut til de over 100 gjestene. Ikke lenge etter senkes en aldri så liten ro over lokalet. Maten nytes, mens praten går langt mer stille for seg enn for et par minutter siden. Noen steder høres det en svak lyd av en brusflaske som åpnes, noen steder fra høres det kvinnelatter.

Det er ingen dresskledde menn, men en god miks av personer som har sitt hjerte i Arendal Fotball, som vil at klubben skal utvikle seg og bli blant de beste i Norge.

 

VIP 11
Siri Aaserud og Bård Sterk-Hansen hadde et muntert møte på podiet før kampen.

Veldig uformelt 

Den daglige lederen forteller at VIP-en er et møtested for klubbens samarbeidspartnere, i tillegg til at det til hver kamp også er spesielt inviterte gjester. Søndag var Granes damelag i håndball hedersgjester. De ble hyllet av forsamlingen for sitt opprykk til 1.divisjon.

- Vi setter utrolig pris på alle våre støttespillere. VIPen er en måte å gi dem litt tilbake for det de yter til oss og vår satsing på å bli blant de beste i Norge. Her er det veldig uformelt, med masse fotballprat rundt bordene, forklarer Bård Sterk-Hansen mellom slagene.

Hvilke andre gjester enn sponsorer er det snakk om?

- Det kan være noen fra motstanderen, eller det kan være fra lokale klubber som kommer for å se kampen. Søndag hadde vi Granejentene som vi ville hylle for opprykket. Det er vår måte å gi dem honnør på, si at vi er stolt av dem, opplyser Sterk-Hansen.

Siri Aaserud, kaptein for Grane-damene, var blant dem som var oppe på podiet. På vegne av lagvenninnene mottok hun hyllesten. Hun proklamerte at de var fornøyd med sesongen og at en av årsakene til opprykket var økt treningsmengde. Nå skal det trenes mer og bedre, for på den måten å berge plassen i 1.divisjon på tredje forsøket. Alle gode ting er som kjent tre …

VIP 7
Marius Lundberg og Vebjørn Langballe var utplassert hos Arendal Fotball sist uke.

Flere gjester på podiet

Bård Sterk-Hansen er den som styrer det som skjer på VIP-en før kampen. Oppe på podiet har han flere gjester. Aller først kommer det to unge gutter, begge er utplassert hos klubben.

Marius Lundberg og Vebjørn Langballe fra Lyngmyr skole intervjues. Litt sjenert forteller de at de har trivdes godt under arbeidsuka, og at de gleder seg til å være med på benken under kampen. De skal rett fra VIP-en og ned i billettluka. Før kampen skal de være klubbens ansikt utad overfor publikum.

En ny gjest er klar. Før hver kamp er det gjerne gjester fra motstander innom VIP-en. Ofte kommer også bortelagets trener innom for å fortelle om kampen. Den lyktes ikke å få Brynes-sjef Jan Halvor Halvorsen til å komme, men erstatteren var ingen hvem som helst.

VIP 10
Inge Brigt Aarbakke er ekte Bryne-patriot.

Inge Brigt Aarbakke er en kjent person også for personer i Arendal, spesielt om en har fulgt med på offshoreracing og fulgte med på Norwegian Grand Prix for en del år tilbake. I 2008 vant han offshoreracet i Arendal.

Nå er han en av de aller største supporterne og støttespillerne for det gamle storlaget fra Jæren.

På podiet hos Bård Sterk-Hansen forteller han om en optimisme foran kampen, og hvor viktig cupseieren over Egersund i midtuka var for laget.

Det er liten tvil om at mannen har hjertet sitt i Bryne. Aarbakke driver selskapet Aarbakke AS, som leverer brønnboringsutstyr for oljenæringen. Det er en svært kjent sak på Jæren at han navngir kranene på arbeidsplassen etter sentrale Bryne-profiler. Kravet er at de beholder sitt hjerte til Bryne og aldri spiller for Viking … Historien om hvordan den store Bryne-helt Arne Larsen Økland mistet sitt navn på kranen som var oppkalt etter ham da han rotet seg bort i Viking, den faller i smak hos en lattermild forsamling.

VIP 8
Steinar Pedersen på vei inn på VIP-en.

Treneren var optimist

Turen er kommet til Steinar Pedersen. Arendal-treneren kunne proklamere at han var oppløftet av en god innsats mot Odd i cupen noen dager tidligere. Han var optimistisk, selv om det var noen spillere som måtte finne seg i å se kampen fra tribunen grunnet skader …  

Amund Lutnæs fra Eurosport brukte sin fridag i Arendal for å se Arendal – Bryne. Arendals assistenttrener Roger Risholt er ekspertkommentator for Eurosport og har tilbrakt mange timer sammen med Lutnæs i kommentatorbokser de siste par årene. Også Lutnæs kom med mange gode ord om Arendal Fotball. Han trakk også frem at nivået i 2.divisjon har skutt til værs etter omleggingen for noen år siden.

VIP 2
Amund Lutnæs i prat med Bård Sterk-Hansen.

Under kampen trekker gjestene ut, før det i pausen serveres kaffe til gjestene på klubbhuset. Ti på åtte på kvelden kunne gjestene fornøyd starte hjemturen, med visshet om tre nye poeng etter 2-1 over Bryne.

VIP 4
Rundt bordene går praten livlig, ofte om fotball.

 

Annonse fra Obos-ligaen: