Christian Jensvold Markussen ny assistent-trener for herrelaget

Da det ble klart at Andreas Jenssen skulle forlate Arendal Fotball til fordel for Fredrikstad startet jakten på hans etterfølger. Og den vi fant kommer andre veien, altså fra Fredrikstad!

Harstadværingen Christian Jensvold Markussen (30) har allerede ni år bak seg i trenergjerningen. Hans startet i Harstad-klubben Landsås i 2015, før hans store interesse for analyse landet han en jobb i Tromsø IL i 2016. Der jobbet han med analyse for A-laget, samtidig som han hadde ansvar for lag i akademiet. I denne perioden hjalp han også Tromsdalen, som ikke hadde egen ressurs på analyse, i opprykksesongen til OBOS og ett år i OBOS. I 2023 ble Christian lånt ut til Fredrikstad, og signerte senere en permanent avtale med klubben. I Fredrikstad var Christian hovedtrener for G15-laget som topper sin gruppe i den nasjonale serien.

- Jeg var aldri noen stor fotballspiller, men spillet "Football Manager" vekket interessen min for analysearbeid. Dette ble veien min inn i Tromsø, og jeg føler jeg har truffet godt i forhold til hvordan fotballfaget har utviklet seg. Analyse og dataverktøyer har blitt viktigere for hvert år, og er nå essensielt for alle klubber med ambisjoner.

Det er ikke bare foran dataskjermen Christian kan bidra.

- Etter mange år som akademitrener er det å jobbe med utvikling av enkeltspillere som kanskje er min største styrke på feltet. 

Christian besøkte Arendal for to uker siden for å få en følelse av byen, klubben og apparatet rundt laget. 

- Fasilitetene var fine, og alle var veldig imøtekommende og hyggelige, så jeg fikk fort en god følelse for at dette var noe jeg ønsket. Jeg har hele tiden hatt ambisjoner om å jobbe mer med seniorfotball, og da passer det perfekt å kunne jobbe under en så meritert og erfaren trener som Vegard. 

Første kamp for Christian blir mot Viking 2 på lørdag kl 15:00 på Norac stadion. Billletter kjøper du her

 

Annonse: