Damelaget "rykket opp"!

Allerede før siste serierunde er det klart: Arendal Fotball Kvinner er klare for neste års 2. divisjon etter at Amazon 2/Randesund ble slått 5-1 fredag kveld!

- Det er fantastisk at vi har nådd sesongmålet allerede før serien er ferdigspilt, sier trener Lars Inge Holte.

Neste sesong blir det en kraftig spissing av de øverste divisjonene i damefotballen. Det betyr blant annet at 2. divisjon blir redusert til bare to avdelinger med 14 lag i hver. Samtidig blir det 10 lag i 1. divisjon og 10 lag i Toppserien. For å være sikret plass i neste års 2. divisjon må lagene derfor komme minst på 4. plass i årets serie- og det har helt siden i vinter vært sesongmålet for Arendal Fotball Kvinner.

- I praksis er dette et opprykk for oss, fastslår Lars Inge Holte.

Arendal tok tidlig grep om kampen på Sukkevann kunstgress fredag kveld og allerede etter 13 minutter satte Malene Oland Haugen inn 0-1. Maja Tveit Naalsund økte til 0-2 bare fire minutter senere - og samme spiller avgjorde i praksis kampen da hun satte inn 0-3 etter 41 minutter.

- Maja bare fester grepet om toppscorer-posisjonen med sine scoringer til nå, konstaterer Lars Inge Holte som er enormt imponert over jobben jentene legger ned.

Rebekka Ausland satte inn to mål i 2. omgang og krøp dermed opp i ryggen på Maja Tveit Naalsund med sine 11 seriemål til nå i år. Selv om Amazon 2/Randesund fikk sin redusering i 90. minutt, så var det aldri spenning om utfallet.

Arendal Fotball Kvinner møter serieleder Odd i årets siste seriekamp.