Nicolay Høst og Aleksander Kvamme er Arendal Fotballs nye medisinske team.

De skal holde spillerne friske!

Her er Arendal Fotballs nye medisinske team: Nicolay Høst og Aleksander Kvamme skal sørge for å forebygge skader - og bidra til at de som får trøbbel, kommer raskt tilbake!

Til daglig jobber Nicolay Høst og Aleksander Kvamme hos Nemus i Arendal. Nemus er NEMUS Arendal er en tverrfaglig klinikk med fagfolk innen både fysioterapi, kiropraktikk, akupunktur og massasje. Den brede medisinske kompetansen klinikken kan tilby, vil også spillerne på Arendal Fotball ha tilgang til når det er behov for det.

Bedre enn før

Men det daglige ansvaret for oppfølging skal altså Nicolay og Aleksander ha. Organiseringen av det medisinske støtteapparatet er dermed annerledes enn foregående sesonger, der Arendal Fotball har hatt egen fysioterapeut ansatt. Målet er imidlertid at det medisinske tilbudet skal bli enda bedre enn det har vært tidligere.

Både Nicolay og Aleksander er supermotiverte for oppgaven og gleder seg til å ta fatt på prosjektet. 

- Det er veldig spennende å jobbe med idrettsmedisin og annerledes enn det vi gjør til daglig. Når vi jobber med rehabilitering av pasienter generelt, kan det være en utfordring å få pasientene til å gjøre øvelsene de trenger i det omfanget som er nødvendig. Når man jobber med idrettsutøvere, er utfordringen oftere at man må holde igjen utøvere som kan være for utålmodige etter å komme raskt tilbake, sier Nicolay Høst.

Det er han som har det faglige hovedansvaret, men han er veldig fornøyd med å ha Aleksander Kvamme med på laget. Aleksander er opprinnelig fra Stavanger og har fotballbakgrunn fra Viking - selv om det aldri ble noen seniorkarriere på han som fotballspiller. Nicolay har de siste årene vært tett på ØIF Arendal, og han gleder seg nå til å få jobbe med fotballspillere.

Utdannet i Bournemouth

Interessen og engasjementet for fotball har nok for begges del blitt større i løpet av studietiden, ettersom begge har sin utdanning fra universitetet i Bournemouth. Byens fotballag har jo en fersk historie der de klatret fra nivå 4 til Premier League i løpet av få sesonger. Riktignok rykket klubben ned i Championship etter forrige sesong, noe Aleksander fikk oppleve på nært hold. Så lenge han bodde i Bournemouth fikk han ofte med seg Premier League-kamper på Dean Court - eller Vitality Stadium som Bournemouths hjemmebane heter nå.

- Egentlig er jeg Arsenal-fan, men det har blitt mest Bournemouth-kamper de siste årene, forteller Aleksander Kvamme som flyttet til Arendal da Covid 19-pandemien gjorde det vanskelig å bli værende i Storbritannia sist sommer.

Bredt fagmiljø

Duoen, som nå utgjør det medisinske teamet i Arendal Fotball, vil jobbe mye med skadeforebygging - i tillegg til alt arbeidet med å følge opp spillere som sliter med større eller mindre skader underveis. 

- Det er veldig spennende å jobbe med idrettsmedisin, fordi det er et fagområde der man hele tiden lærer noe nytt. I fagmiljøet er det også stor vilje til å dele på kunnskap, og vi har lav terskel for å be om bistand fra andre fagmiljøer dersom vi skulle ha behov for det, sier Nicolay Høst.

 

Annonse: