De tar over G19-laget

Karl-Gunnar Ellefsen overtar hovedansvaret for Arendal Fotballs G19-lag. Han får i tillegg med seg Tommy Svindal Larsen i trenerteamet. Sune Kiilerich fortsetter som assistent.

Siden nyttår er det Aleksandar Corovic som har ledet juniorlaget i Arendal Fotball. I vår ble han ferdig med sin masteroppgave og nå har han fått jobb i konsulentselskapet Sopra Steria i Oslo. Dermed flytter han fra Sørlandet og det har derfor vært nødvendig å få på plass et nytt trenerapparat rundt juniorlaget.

Løsningen ble å engasjere Karl-Gunnar Ellefsen som hovedansvarlig. Samtidig utvides Tommy Svindal Larsens engasjement i Arendal Fotball, slik at han nå også har et dedikert ansvar for å følge opp treningsarbeidet og den sportslige utviklingen blant klubbens yngste spillere. A-lagskaptein Sune Kiilerich, som har hatt en assistentrolle rundt G19-laget de siste årene, bidrar til kontinuitet i trenerteamet.

Godt utviklingsmiljø

Karl-Gunnar Ellefsen har sin trenererfaring fra Granes ungdomsavdeling, i tillegg til at han tidligere har vært en del av støtteapparatet rundt Arendal Fotballs rekruttlag. 

Han mener utgangspunktet for å skape et godt utviklingsmiljø er meget godt. 

- Vi har et ungt juniorlag med mange spillere fra 2004- og 2005-årgangen til Grane. Til sammen har vi en stall på 21 spillere som virker motiverte for å trene mer og utvikle seg som fotballspillere. Nå skal vi først og fremst jobbe med treningskulturen og forhåpentlig øke antallet økter. Så håper vi jo også å komme i gang med kamper så snart som mulig, sier Karl-Gunnar Ellefsen som synes det er veldig inspirerende å ha fått med Tommy Svindal Larsen i trenerteamet.

Veldig gledelig

- Med den erfaringen han har, både som spiller og som spillerutvikler og trener, så er det klart at han tilfører veldig mye verdifullt i vår gruppe. Han har referanser og kunnskap om hva som skal til for å slå igjennom som toppspiller, så det er veldig gledelig at han nå blir fast tilknyttet trenerteamet rundt G19-laget, sier Karl-Gunnar Ellefsen.

Tommy Svindal Larsen er også veldig motivert for oppgaven som innebærer at hans engasjement i Arendal Fotball utvides. Jobben rundt G19-laget kommer i tillegg til det ansvaret han har som assistenttrener og spillerutvikler på A-lagsnivå.

Inspirerende

- Da jeg fikk forespørselen fra klubben om å bidra, så synes jeg det var inspirerende. Klubben har et klart ønske om å få opp flere spillere fra egen junioravdeling til A-stallen, og jeg vil gjerne bidra til at vi lykkes med det. Så håper jeg at den erfaring og kunnskap jeg har fra å jobbe med talentutvikling, spesielt i Odd, vil komme til nytte i Arendal Fotball, sier Tommy Svindal Larsen som har funnet seg svært godt til rette i klubben og som derfor også ønsker å bidra mer i arbeidet med å utvikle toppfotballkultur i alle ledd av organisasjonen.

G19-laget hadde en bra sesong i fjor der høydepunktet nok var "avdelingsfinalen" mot Jerv der Arendal snudde kampen og vant etter en høydramatisk avslutning på kampen. Selv om Arendal ble avdelingsvinner, så ble Start for sterke i KM-sluttspillet. 

Korona-trøbbel

Foreløpig er ikke sesongopplegget klart, men trenerteamet antar at det blir omtrent som i fjor når det gjelder kretsserien. Det betyr sannsynligvis tre avdelinger i Agder der avdelingsvinnerne avgjør kampen om KM-tittelen gjennom et sluttspill.

- Korona-pandemien har skapt mange utfordringer, og i sommer har vi også hatt smitte i juniorgruppa. Tre av spillerne fikk påvist korona for noen uker siden, og da måtte hele laget i karantene. Men det går bra med spillerne som nå er friske. De trenger imidlertid litt tid før de er tilbake i vanlig trening. Man må ta hensyn til at de har vært syke og bruke litt tid før de er tilbake for fullt, understreker Karl-Gunnar Ellefsen.

Sannsynligvis starter seriespillet i midten av august, men før det vil det bli cup-kamp for Arendal-juniorene. Oppsettet byr på en tøff utfordring:

- Vi gleder oss også til å møte Odd i NM. Det vil gi oss viktige referanser og være en inspirasjon for oss. Odd er jo blant de beste klubbene i landet når det gjelder spillerutvikling, sier Karl-Gunnar Ellefsen.

Fra egen stall

Det viktigste med G19-laget er uansett spillerutvikling. Målet er jo å bidra til at spillere fra egen juniorstall kan ta steget opp i A-stallen - hvert eneste år.

- I toppklubbene har det vært en ambisjon om at 1-2 spillere fra egen junioravdeling får A-lagskontrakt hver sesong. Det bør være naturlig for oss å ha samme målet, sier Tommy Svindal Larsen.

Annonse: