Martin Torp.

Derfor er kapteinen optimist

Kaptein Martin Torp mener Arendal er enda bedre rustet nå enn foran fjorårssesongen: - Vi har en stall som er minst like sterk og har lært av feilene vi gjorde i fjor, sier han.

Den rutinerte midtbanespilleren skal også i år bære kapteinsbindet når han leder Arendals 11 utvalgte ut på banen i seriestarten mot Kjelsås 2. påskedag.

Tro og håp

Han er en leder på banen, både gjennom måten han alltid går foran og gjennom sin gode fotballforståelse. Selv om han fremstår som en beskjeden og ydmyk kar, så er han også en som stiller klare krav - både til seg selv og sine lagkamerater. Og 30-åringen mener det er gode grunner til å både håpe og tro på en god Arendal-sesong:

- Det har sett bra ut gjennom oppkjøringen i vinter. Vi har vært gode i de aller fleste kampene, bortsett fra oppgjøret mot Skeid og vi slet også litt mot Ørn på hjemmebane. Men ellers har det vært veldig solid, konstaterer han.

Martin Torp tror publikum kommer til å kjenne igjen årets Arendal-utgave sammenlignet med laget som glapp opprykket i fjor på litt svakere målforskjell enn Moss. Men erfaringene fra fjoråret vil være nyttige i år, ifølge kapteinen.

- Vi har øvd mer på å være solide defensivt, slik at vi får færre sjanser mot oss. Blant annet kan vi slippe oss ned i en femmer bakerst mot motstandere der det kan være hensiktsmessig, forteller han. 

Minst like solid

Det har vært flere utskiftninger i stallen i løpet av vinteren, men Martin Torp tror laget er minst like solid som i fjor, rent kvalitetsmessig.

- Vi har mistet viktige spillere som Hellum offensivt og Edvard Race i forsvaret. Bakerst har vi fått inn svært gode erstattere, og selv om vi foreløpig mangler en typisk toppspiss så har vi flere offensive spillere som har vist at de kan score mange mål. Derfor tror jeg vi har nok mål i laget. Resten av troppen er veldig bra, akkurat som den var i fjor, sier han.

Martin Torp tror også det var en viktig lærdom fra i fjor at absolutt alle kamper - og alle scoringer - kan bli helt avgjørende for tabellplasseringen ved sesongslutt.

- Vi vet at hver eneste kamp er viktig. Også de første kampene i sesongen kan vise seg å være helt avgjørende når serien avsluttes. Derfor blir det viktig for oss å starte godt, påpeker han.

Må krige for poengene

Den første tøffe utfordringen kommer allerede i seriestarten mot Kjelsås - på "Oslos tak" som de liker å kalle Grefsen stadion. Oslo-laget har fremstått som et bunnsolid lag defensivt de siste sesongene. I fjor slapp de inn bare 20 mål i løpet av 26 kamper. 

- Det blir en jevn og tett kamp. Vi må krige oss til seieren dersom vi skal komme hjem med de tre poengene vi har som mål å hente, sier Arendal-kaptein Martin Torp.

Se videointervju her:


Annonse: