Roger Risholt på treningsfeltet.

Derfor er Roger stor optimist!

Det er ikke bare sola som skinner på Norac stadion nå om dagen: - Jeg synes dette begynner å se meget bra ut, konstaterer Roger Risholt som nå regner spillerstallen som bortimot komplett.

Trenerteamet i Arendal Fotball har hatt en meget krevende oppgave siden i fjor høst. Bare en av spillerne fra 2020-stallen hadde kontrakt som strakk seg inn i årets sesong. Samtidig har klubben, på samme måte som resten av fotball-Norge, vært rammet av koronakrisen. Det har blant annet betydd budsjettkutt og tilpasning av de økonomiske rammene. 

Solid team

Men nå konstaterer Roger Risholt at han både har fått den spillerstallen han ønsker seg, og han har fått på plass et solid støtteapparat rundt seg som gjør at han føler seg trygg på at Arendal Fotball har gode forutsetninger for å kunne gjøre det bedre sportslig enn de foregående sesongene. 

På trenersiden er Bjørge Fedje fortsatt med som keepertrener, i tillegg til at han har hatt et stort ansvar knyttet til spillerlogistikk gjennom vinteren. Samtidig har Tommy Svindal Larsen kommet inn som spillerutvikler og assistenttrener. Hans Fredrik Uldal har i tillegg styrket teamet som fysisk trener. 

Nicolay Høst og Aleksander Kvamme har overtatt det medisinske ansvaret og i det daglige sørger Bård Einar Johansson for at alt det praktiske og administrative rundt A-stallen er tilrettelagt og på stell. Per Carsten Michelsen holder fortsatt i trådene rundt arrangement og anlegg - og sikrer at Arendal Fotball har fasiliteter og rammevilkår som er optimale for både spillere og støtteapparat, selv når koronarestriksjoner gjør hverdagen litt mer komplisert for alle involverte.

Lokal tilhørighet

Utenfor banen ser det altså bortimot perfekt ut. Minst like viktig har det naturligvis vært å bygge opp en ny A-stall som vil være konkurransedyktig. Det er Roger Risholt trygg på at man har lykkes med.

- Vi har vært opptatt av lokal tilhørighet, men også av å finne de rette typene. Arendal Fotball har hatt veldig mange gode spillere de siste årene, men vi har savnet elementer som handler om riktig mentalitet. Den gruppen vi har nå er slik vi ønsker den. Og miljøet i spillergruppen er allerede veldig godt, til tross for at det er mange nye, konstaterer Roger Risholt.

De siste ukene har klubben gjort fire signeringer som bidrar til å forsterke optimismen på Norac stadion. Først ble unggutten Filip Mang hentet opp fra egen juniorstall og gitt A-lagskontrakt. Deretter ble Daniel Roppestad og Dirirsa "Dirri" Gamachis signert. Roppestad har tidligere spilt i blant annet Tønsberg og Sandefjord, men kommer nå fra Jerv, mens Dirri kommer fra Start. 

- Daniel og Dirri er unge, spennende spillere som styrker konkurransen i stallen, sier Roger Risholt. Begge har trent med Arendal Fotball gjennom hele vinteren og vist fin utvikling. Derfor var det en enkel beslutning å signere begge.

Solid forsterkning

Etter påske har også Andreas van der Spa signert for Arendal Fotball. Han har blant annet spilt i Bodø/Glimt, men spilte i fjor for Sogndal. Han er foreløpig hentet på lån til Arendal og er tiltenkt en plass på midtbanen.

- Andreas har allerede bekreftet det inntrykket vi hadde før vi signerte ham. Han ser ut til å kunne gå rett inn i vår førsteellever og fremstår som en veldig solid forsterkning, i tillegg til at han også har de kvalitetene som type som vi er opptatt av, sier Roger Risholt.

Solide signeringer utenfra er nødvendig for å bygge et slagkraftig lag, men Roger og hans team har også vært veldig opptatt av å forsterke den lokale identiteten i laget. I tillegg til at kjente og kjære Arendal-spillere som Sune Kiilerich, Jakob Rasmussen og Rasmus Lynge Christensen er med i 2020-stallen, så er det også kommet inn en rekke yngre sørledninger i troppen. 

Fin utvikling

- Vi har vært opptatt av å få flere sørlendinger og lokale spillere. I fjor hadde vi egentlig bare to sørlendinger i stallen. Nå har vi elleve. De lokale spillerne har imponert gjennom vinteren, fastslår Roger Risholt som gleder seg spesielt over utviklingen til de aller yngste spillerne.

- Mathias Skjævestad, Filip Mang og Redon Pllana som vi har hentet fra egen junioravdeling virker alle veldig spennende, og de tar stadig nye steg, sier treneren.

De kommende ukene vil bli brukt til å dyrke roller og spillmønstre, slik at laget er best mulig forberedt til seriestart som nå ser ut til å kunne komme tidlig i juni. Roger Risholt varsler noen justeringer i måten Arendal Fotball skal spille på. 

- Vi skal spille i et 4-3-3-system, der vi blant annet er opptatt av å ha mange folk i boksen når vi angriper. Nå skal vi jobbe med relasjoner og roller. Men med de spillerne vi har hentet, så skal vi være med helt i toppen, forventer Arendal-treneren.

- Vi har lykkes både med kvalitet, med bredde og med lokal tilhørighet. Vi har gått en litt annen retning enn tidligere. Jeg tror publikum vil kunne kjenne seg igjen i laget i større grad enn tidligere, legger han til.

Konkurrentene

Når sesongen braker løs, så vil Roger Risholt følge spesielt med på hvordan Skeid og Egersund gjør det. Det er to av lagene han er ganske sikker på vil være topplag i avdelingen. - Men det er nok to-tre andre lag som også vil kjempe i toppen, og vår ambisjon er å være blant dem. De andre lagene kan ha en fordel av å ha beholdt en stamme fra tidligere, mens vi har vært nødt til å bygge nytt. Vi har likevel fått god tid på oss og skal være veldig godt forberedt når sesongen starter, garanterer Roger Risholt.


Annonse: