Edvard Linnebo Race.

Derfor valgte han Arendal

Allerede som 18-åringen debuterte Edvard Race for Stabæk i den daværende Tippeligaen i 2015. Nå er han klar for Arendal Fotball.

Midtstopperen, som er født i 1997, har rundt 100 kamper i OBOS-ligaen på CVen etter debuten for Stabæk på toppnivå høsten 2015. De siste fire årene har han spilt for Raufoss, men han har også vært innom blant annet Kongsvinger tidligere i karrieren.

Nye utfordringer

Etter fire år på Toten, ønsket 24-åringen seg nye sportslige utfordringer. Ifølge sportssjef Bjørge Fedje var det mange klubber både i OBOS-ligaen og Postnord-ligaen som kjempet om signaturen til Edvard Race. Derfor er også Arendal Fotball svært fornøyd med å ha overbevist spilleren om å spille i helhvitt det neste året. 

Og det er ikke tilfeldig at det er nettopp midtstopperplassen som nå er styrket med en solid nysignering. I fjorårssesongen førte en rekke skader til at Arendal Fotball stadig måtte finne nye løsninger på midtstopperkabalen, men med signeringen av Race kan Arendal nå glede seg over å ha en råsterk stopperkvartett på plass med både Sune Kiilerich, Christer Reppesgård Hansen, Olav Hovstad og altså Edvard Race.

"Fin klubb og fin by"

Nysigneringen gjorde selv grundig research før han bestemte seg for sin neste klubb, sier han. Det han fant ut gjennom researchen, har blitt bekreftet av hans egne inntrykk:

- Det er en fin klubb og et fint sted å bo. Sportslig er det også et fint steg for meg. Klubben er ambisiøs, og jeg vil gjerne spille i en klubb med ambisjoner. Trenerteamet har jeg også fått et veldig godt inntrykk av, sier Edvard Race.

Han omtaler seg selv om en "krigertype" i midtforsvaret. - I tillegg har jeg bra fart, og er brukbar med ballen i beina. Dessuten håper jeg også å bidra med lederskap og energi på banen, sier han.

Løsningsorientert

Edvard Race kommer gratis til Arendal Fotball etter at han selv ba om å få kontrakten med Raufoss terminert før jul. Det er Tempo Sportsgroup som har representert spilleren i dialogen med Arendal Fotball, og sportssjef Bjørge Fedje roser agentselskapet for å ha vært veldig løsningsorientert i dialogen om overgangen.

Samtidig bekrefter Fedje at klubben jobber med flere nye spillere akkurat nå. - Vi har flere spennende prosesser på gang Ambisjonen er å sette sammen en tropp som er enda mer slagkraftig enn den som kom på 2. plass i fjorårssesongen, sier Bjørge Fedje.

Se videointervju med Edvard Race her!


Annonse: