Stian Michalsen gratulerer Preben Skeie med ett av hans to mål mot gamleklubben Vindbjart.

- Det blir bra til sesongstart

Steinar Pedersen er ikke bekymret etter tre treningskamper som har resultert i åtte baklengsmål. - Vi skal være klare når det smeller til sesongstart, fastslår han.

Onsdag kveld spilte Arendal 3-3 mot Vindbjart. Det var vinterens tredje treningskamp, og noen vil kanskje mene det er bekymringsfullt å slippe inn tre mål og "bare" spille uavgjort mot et 3. divisjonslag - spesielt når det kommer bare få dager etter 0-4 mot lokalrival Jerv.

Men Arendal-trener Steinar Pedersen vet at det er mange uker til de første poengene skal deles ut - og han mener det er mye nyttig lærdom å hente ut av treningskampene.

Høy klasse

- Resultatmessig varierer vi, men det er greit. Mot Jerv ledet de tidlig 3-0 og det preget kampen. Mot Vindbjart skapte vi mye, men var ikke effektive nok. Det skal vi jobbe med, sier Steinar Pedersen.

Offensivt viser vi mye som har høy klasse, selv om vi ikke setter sjansene

— Steinar Pedersen

Han talte 20 målsjanser mot Vindbjart, og i den sammenhengen er det naturligvis litt skuffende at det ikke blir seier.

- Offensivt viser vi mye som har høy klasse, selv om vi ikke setter sjansene. Defensivt har vi ikke vært dyktige nok i avgjørende faser, men det skal vi også jobbe med å få på plass, sier Arendal-treneren som understreker at spillergruppen også er preget av den treningsperioden de er inne i.

- Til nå har vi fokusert på det fysiske og prinsippene vi skal spille etter. Nå venter enda en uke med hard trening før vi møter Sandnes Ulf i Lyngdal førstkommende onsdag. Deretter får spillerne en liten friperiode før vi går over i en annen fase med terping på det som skal forbedres, både individuelt og relasjonelt, sier Steinar Pedersen.

Bekreftelser

Han mener treningskampen mot Vindbjart ga bekreftelser på at han råder over en spillerstall med mange enkeltspillere som holder høy kvalitet. - Både de nye spillerne som har kommet inn og de som har vært her en stund viser at de har mye å bidra med. Samtidig har det vært stor utskifting i stallen. Det betyr at vi skal forme en felles kultur og vi skal bli kjent med hverandre, både på og utenfor banen. Det tar litt tid å få alt til å sitte, noe som er helt naturlig i denne fasen av sesongen, påpeker Steinar Pedersen.

Det som har vært vist på treningsfeltet i tøffe vinteruker bidrar også til at optimismen er større enn bekymringene - selv om resultatene i seg selv i treningskampene isolert sett ikke er egnet til å tømme kontoen for å sette penger på at alt kommer til å gå Arendals vei den kommende sesongen.

Yngre tropp

- Vi har en yngre tropp enn i fjor, og det har vært et bevisst valg. Vi har ønsket yngre, sultne spillere som fortsatt kan ta steg og utvikle seg videre. De viser hver dage på treningsfeltet at de har denne sulten i seg, og det gir meg troen på at dette blir veldig bra når det først løsner.

Arendal-treneren holder mulighetene åpne for at det fortsatt kan bli endringer i stallen - primært i form av nye spillere inn.

- Vi er ikke fulltallige i dag, men hvem og hvor mange som kommer er avhengig av at vi finner de riktige typene med den riktige kvaliteten. Jeg er veldig fornøyd med de spillerne vi har. Nå har vi åtte uker på oss til seriestart - og vi skal bruke denne perioden godt og være klare når det smeller, lover Steinar Pedersen.

Arendals lag

 • Myra kunstgress, Arendal idrettspark, cirka 75 tilskuere

 • Mål: 1-0: Fabian Stensrud Ness (13), 1-1 Børge Engesland (33), 1-2 Engesland (43), 2-2 Preben Skeie (49), 3-2 Robert Våge Skårdal (59), 3-3 Skeie (64)

 • Leopold Wahlstedt

 • Jens Kristian Skogmo, Reiss Greenidge, Ilir Kukleci, Mads Nørby Madsen

 • Ulrik Berglann Kim Kvaalen, Jakob Rasmussen Stian Michalsen

 • Rasmus Lynge Christensen, Fabian Stensrud Ness

 • Benyttede innbyttere:

 • Preben Skeie

 • Sune Kiilerich

 • Vital Kaba

 • Markus Håbestad

 • Julio Espinoza

 • Sander Emanuelsen

Se videointervju her

Annonse fra Obos-ligaen: