- Det hadde vært utrolig gøy

Onsdag kveld var et nytt steg i riktig retning med 3-0 seier mot Vindbjart på Moseidmoen i cupens første runde. Trener Steinar Pedersen er ikke i tvil om hvem han ønsker som motstander i neste.

Arendal fikk vist at de er på rett spor etter en litt trøblete sesongstart i en kamp hvor ingen av lagene tok noe særlig initiativ i kampen tidlig. Etter noen taktiske endringer fra trener Steinar Pedersen begynte Arendal å koble grep om kampen og etter 25 minutter ble dagens første mål satt i nettet bak Vindbjart-keeper Christoffer Braastrup Andersen. Det heter at det er av sine egne man skal ha det, og målet ble satt inn av tidligere Vindbjart-spiller Kim Kvaalen, som ble kåret til årets spiller i Arendal i fjor.

Åtte minutter senere var Arendal på farten igjen. Nyervervelsen, Andreas Bruhn Christensen, fikk kontroll på ballen ute på sin høyre side, rykket forbi en Vindbjart-forsvarer og satte ballen kontant i mål.

Dermed kunne Arendal kontrollere kampen, spare krefter og ikke anstrenge seg mer enn nødvendig.

Vindbjart kom bedre med i kampen utover i andre omgang og hadde mye ball, men de skapte likevel aldri de helt store sjansene som kunne true Arendal på noe tidspunkt. I stedet var det Ulrik Berglann som tok vare på muligheten til å sette kveldens tredje og siste Arendal-mål.  Fantastisk frispilling av tidligere Vindbjart-spiller Preben Skeie til nevnte Berglann som kom på et bestemt løp. Et nydelig kontringsmål.

- Det er de pasningene og de løpene jeg ønsker å få mer av. Da blir resten av jobben enkel for meg. Jeg så at keeper var på halvdistanse og tok et enkelt valg. Generelt gjennomfører vi en profesjonell og god kamp. 1. runde i cupen er alltid tøft, men jeg synes vi tok den krigen greit og vant fortjent, oppsummerte lynvingen.

Steinar Pedersen var en blid mann etter at sesongens første seier i en offisiell kamp var innkassert.

- Jeg er godt fornøyd. Vi gjør jobben vår og gjennomfører bra helt ut.

Allerede lørdag venter Fredrikstad i Plankebyen i det som er spådd å være en av årets tøffeste bortekamper. En kamp spillere og trener naturligvis ser frem til.

- Vi reiser bortover i morgen. Det blir en kjempegøy kamp og guttene er klare for utfordringen som venter.

Nå ønsker han seg lokaloppgjør mot Jerv i neste runde.

- Det hadde vært utrolig gøy.

PS. Leopold Wahlstedt fikk sin offisielle debut for Arendal etter overgangen fra svenske AIK.

Kampfakta:

NM – 1. runde menn: Vindbjart – Arendal 0-3 (0-2)

Moseidmoen, 349 tilskuere.

Mål: Kim Kvaalen (25), Andreas Bruhn Christensen (33), Ulrik Reinaldo Berglann (90)