Mattias Andersson på vei ut til 2. omgang.

- Det viktigste skjer på treningsfeltet

Hvert eneste poeng kommer til å være viktig i høst. Men trener Mattias Andersson mener likevel det viktigste akkurat nå er det som skjer på treningsfeltet. For det er der grunnlaget for poengfangsten må legges.

Det har vært en sommer preget av store omstillinger i Arendal Fotball. Viktige deler av trenerteamet er omorganisert og fornyet, flere spillere har forlatt klubben og nye spillere har kommet inn. Etter at Thompson Ekpe var på plass torsdag, har Arendal den stallen som skal møte høstsesongens utfordringer. Og aldri har nivået på treningsfeltet vært høyere, og aldri har konkurransen om plassene på laget vært tøffere.

Tøff konkurranse

- Det aller viktigste de nye spillerne bidrar med er den knallharde konkurransen om plassene på laget. Nå er det ikke bare en kamp om å være i startelleveren, det er også en knalltøff kamp bare om å komme med i troppen til hver enkelt kamp, sier Mattias Andersson - og han er glad for at det er slik. Fordi konkurransen skjerper alle, den bidrar til at alle må yte optimalt på hver eneste trening og ingen kan ta en plass for laget for gitt. Det må jobbes knallhardt. På hver eneste treningsøkt. Og det er, ifølge Mattias Andersson, dette som er forutsetningen for å bli bedre.

Han er også fornøyd med det han ser av sine nye spillere etter å ha sett dem i trening over tid. Slik vurderer treneren de fem nysigneringene:

- Peter (Wiik-Kovacs) gir oss spisskompetanse i duellspillet på topp. Han vinner dueller og skaper muligheter rundt seg. Det må vi utnytte.

- Vlatko (Lazic) er en smart spiller med en god innleggsfot som kommer til å bli stadig bedre etterhvert som han kommer i kampform.

- Avni (Pepa) er en rask og klok forsvarsspiller om gir oss flere valgmuligheter defensivt.

- Thompson Ekpe bidrar med duellkraft, samtidig som han er rask og dekker store rom på midtbanen. Det han viste på sin første trening med resten av laget, lover veldig bra.

- Den største overraskelsen er kanskje likevel brasilianske Darlan. Dette var en spiller klubben hadde dialog med før jeg kom til Arendal, så jeg visste lite om ham før han kom hit. Men han tar nye steg på hver eneste trening og ser bare bedre og bedre ut. Jeg håper formalitetene ordner seg slik at han kan bli spilleklar, for han kan også bli veldig nyttig for oss i høst.

"Det sier seg selv at vi må legge mye av kruttet rundt spisskompetansen vi nå har i laget"

— Mattias Andersson

- Vi bør vinne

Høstsesongen åpnet med ett poeng borte mot Tromsdalen. Isolert sett en sterk prestasjon mot et meget solid hjemmelag som har scoret over to mål i snitt i sine hjemmekamper i år. Mot Arendal var det svært lite de klarte å skape, men likevel ble det altså 1-1 og bare ett poeng for Arendal.

- Vi leverte en solid prestasjon defensivt, og det var sikkert en kjedelig kamp å se på. Men det var helt OK, sier Mattias Andersson som likevel er tydelig på at ett poeng ikke er nok mot Åsane på hjemmebane.

- Det blir en veldig viktig kamp til søndag. Vi bør vinne disse kampene, og vi har en god plan og gode spillere. Nå handler det også om at det går litt vår vei, noe jeg føler det ikke har gjort i de siste kampene - selv om vi har spilt jevnt mot alle topplagene. Marginene har ikke vært på vår side, mener treneren. 

Men dette kan man gjøre noe med. For til syvende og sist handler det om kvalitet i de avgjørende fasene av spillet. Derfor jobbes det denne uken spesielt med å utvikle de offensive relasjonene i laget.

- Det sier seg selv at vi må legge mye av kruttet rundt spisskompetansen vi nå har i laget. Åsane byr på andre utfordringer enn det Tromsdalen representerte, men jeg håper vi skal få frem våre kvaliteter. Det er alltid hyggelig å møte Mons Ivar Mjelde, og jeg har dessuten veldig lyst til å slå ham, sier Mattias Andersson.

Skader

På skadefronten er det litt usikkerhet rundt Tobias Henanger og Rasmus Lynge Christensen, men begge kan være aktuelle til søndag. Det er dermed bare Fabian Ness som definitivt er ute med sin kneskade. Han trener imidlertid godt og rapporteres å være i god fremgang.

Se videointervju med Mattias Andersson:

Nye draktnumre

  • De nye spillerne er tildelt følgende draktnumre:

  • 6 Avni Pepa

  • 16 Vlatko Lazic

  • 17 Thompson Ekpe

  • 18 Darlan

  • 39 Peter Wiik-Kovacs

Annonse fra Obos-ligaen: