- Dette betyr vanvittig mye

Olav Hovstad fikk kapteinsbindet før Sandefjord-kampen, ettersom verken Sune Kiilerich og Christer Reppesgård Hansen var aktuelle for å spille. - Denne seieren kan bety vanvittig mye for oss fremover, sier 25-åringen.

Hjemmepublikummet på Norac stadion stemte frem Olav Hovstad som dagens beste Arendal-spiller. Det var i knallhard konkurranse med 15 andre helter i helhvitt. Men knapt noen kunne ha noe å innvende mot at vikarkapteinen fikk aller størst hyllest for innsatsen og lederskapet han viste. 

- Det er en stor ære og en tillitserklæring å få spille med kapteinsbindet i en slik kamp, sier han.

Olav Hovstad karakteriserer cupdramaet mot Sandefjord som en av sine kuleste fotballopplevelser noensinne. 

- Vi kjemper oss tilbake i kampen etter at de får et "pissemål" tidlig. Utover kampen viser vi også fantastisk moral og vi gir aldri opp, slår han fast.

Selv om Arendal kom under 1-3 etter to kjappe scoringer fra Sandefjord - en rett før pause og en like etter pause - så reiste laget seg og slo knallhardt tilbake. Og kapteinen var en av dem som gikk foran - også med scoringer. Det var han som satte inn 2-3 - et mål som betydde alt for at Arendal skulle beholde håpet om en cupsensasjon.

Etter at kampen gikk til ekstraomganger, så skulle man kanskje forventet at eliteserielagets rutine og bredde i spillerstallen ville avgjøre til deres fordel. Men det var det motsatte som skjedde.

- Vi er veldig gode i første ekstraomgang og i de siste 15 minuttene står vi godt i mot og rydder unna, sier Olav Hovstad som syntes det var spesielt moro at det skulle bli Daniel Roppestad som til sist avgjorde kampen.

- Vi har hatt en lang sesong og spilt mange kamper. Derfor står vi imot. Og det er ekstra moro at det er en av dem som har spilt lite tidligere i sesongen som scorer vårt avgjørende mål, mener Olav Hovstad som røper at han ikke visste hvem han skulle spille sammen med i midtforsvaret før han kom i garderoben. I løpet av søndagen ble Sune Kiilerich syk. Dermed måtte Kristian Strande trekkes inn som midtstopper, mens Håvard Meinseth ble trukket ned som høyreback. Begge grepene skulle vise seg å være veldig vellykkede.

Nå tror Olav Hovstad at cuptriumfen også vil gi ny energi mot Sotra, selv om 120 minutter kjennes i beina. Selv lå han nede med krampetendenser flere ganger, men han kriget seg gjennom hele kampen.

- En slik kamp betyr ekstremt mye for oss. Vi tar med oss denne selvtilliten mot Sotra til onsdag. Da har vi levert to meget gode kamper i løpet av få dager. Så får vi en liten kamppause før vi starter opp igjen mot Levanger 14. august på Norac stadion, sier Olav Hovstad.


 

 

Annonse: