Fabian S. Ness mot Fram i treningskamp 030320

Dette sier NFF om oppstarten

Det var knyttet visse forventninger til det som kom fra Norges Fotballforbund (NFF) fredag, men om det innfridde - det er en annen sak.

Foreløpig er det ikke kommet noen signaler om at spillerne i 2. divisjon (PostNord-Ligaen) kan trene med full kontakt. Men i en artikkel på fotball.no, går det frem at NFF har et håp om at 8. juni er datoen som det kan åpnes opp for dette. Men vi gjør oppmerksom på at dette ikke er sikkert i skrivende stund. 

I artikkelen skrives det at forbundsstyret i NFF har drøftet hva som skal skje med 2. divisjon. 

Oppstart i juli?

NFF melder at forbundsstyret mener det er realistisk å få spilt dobbel serie i 2. divisjon, dersom lagene får lov å trene på vanlig vis fra 8. juni. Da er 4. juli en tenkt dato for oppstart. 

Rundene som ikke er blitt spilt, vil da bli satt opp på ledige datoer utover høsten, hovedsakelig i midtukene, melder NFF. 

- Dersom turneringen ikke kan starte 4. juli, men senere og frem til 2. august, vil PostNord-ligaen bli gjennomført med en enkel serie og et enkelt sluttspill. Dette ved at de to avdelinger etter spilt enkel serie deles i to grupper med plassiffer 1-7 og plassiffer 8-14. Respektive grupper i avdelingene spiller deretter enkel serie om å bli seriemester samt for å unngå nedrykk, sier Rune Pedersen i NFFs konkurranseavdeling til fotball.no. 

Enkel serie i 3. divisjon

I tilfelle ikke 2. divisjon kan starte før etter 2. august, vil det bli spilt enkel serie. Da skal hjemme- og bortebane bestemmes ved loddtrekning. 

Divisjonsforeningen stiller seg bak forbundsstyrets plan.

Det er allerede blitt bestemt at 3. divisjon skal spilles som enkel serie. 

Vi altså med andre ord vente i spenning fortsatt for hva som blir det endelige utfallet når det gjelder hva som skjer med Arendal Fotball og 2. divisjon. 

Annonse fra Obos-ligaen: