- Divisjonens beste keeperduo

Arendal har sannsynligvis divisjonens beste keeperduo. Både Leopold Wahlstedt og Jonatan Strand Byttingsvik er unge burvoktere med potensial til å nå veldig langt, ifølge trenerteamet.

Hovedtrener Steinar Pedersen har sagt at han synes det er ekstremt vanskelig å ta ut keeper til laget, fordi begge både Jonatan Byttingsvik og Leopold Wahlstedt er svært gode, svært hardtarbeidende og like seriøse i alt de gjør. Og, som kjent, er det bare en som kan stå i mål i hver kamp. Så lenge Leopold Wahlstedt fortsetter med sitt svært solide spill, så er det i praksis veldig, veldig vanskelig å sette ham ut av laget.

Men det betyr ikke at Jonatan Byttingsvik er sur og grinete fordi han ennå ikke har fått spilletid i serien i år. Han jobber like motivert og dedikert på hver eneste trening, og får mye av æren for at Leopold har vært enda bedre i år enn han var i fjor.

Sammensveiset

Keepertrener Bjørge Fedje mener han knapt har sett en keeperduo som jobber bedre sammen enn det de to Arendal-keeperne gjør nå.

De backer opp hverandre og ønsker den andre alt det beste.

— Bjørge Fedje, keepertrener

- Keeperteamet er godt sammensveiset. De backer opp hverandre og ønsker den andre alt det beste. Derfor er det også veldig god stemning i hele keeperteamet. Det er kanskje den beste kjemien jeg har sett i en slik keepergruppe noe sted, sier Bjørge Fedje.

Han forteller videre at det er stort keeperfaglig engasjement i treningsarbeidet: -Vi veileder hverandre, diskuterer fag og jobber hardt. Det er "close race" og knallhard konkurranse mellom Jonatan og Leo, men det gjør dem begge bedre. På den måten pusher de hverandre daglig, sier Fedje.

Stort potensial

Begge keeperne er bare 21 år og har dermed stort utviklingspotensial. Bjørge Fedje mener de begge har klare kvaliteter som vil kunne føre dem langt i den videre fotballkarrieren. 

- Jonatan har meget hurtig i forflytning, god reaksjonsevne og er en strålende 1. angriper. Han er en "24 timers-utøver" som legger ned masse kvalitet i arbeidet sitt. Det har han fått betalt for gjennom veldig god utvikling denne sesongen.

- Leo er veldig god i posisjonsspillet og har stor rekkevidde. Han er alltid i god balanse når han skal i aksjon. En matchvinner-type som samtidig er ydmyk og med stor sult etter å forbedre seg. Gjennom vinteren og våren har han tatt store steg i sin utvikling, mener Bjørge Fedje.

Han er også glad for at keepertalentet Mathias Skjævestad (15) fra Grane ofte er med på keeperøktene. Jonatan og Leopold er inspirerende forbilder og læremestre, og 15-åringen har veldig spennende kvaliteter som både Bjørge Fedje og mange andre gleder seg til å følge videre. 

- Det er ingen tvil om at keeperfremtiden i Arendal Fotball er lys, fastslår keepertrener Bjørge Fedje.

Keeperduell

Vi inviterte de to A-lagskeeperne til en liten keeperduell - og her er deres svar på den utfordringen:

SpørsmålJonathan S. ByttingsvikLeopold Wahlstedt

Hvem er verdens beste keeper akkurat nå?

Jan OblakJan Oblak

Hvem er Skandinavias beste keeper akkurat nå?

Kasper SchmeichelKasper Schmeichel

Hvem er tidenes beste keeper?

Manuel Neuer Gianluigi Buffon

Hvilke tre egenskaper er viktigst for en god keeper?

God med beina, god skuddstopper og trygg i feltarbeidet 

Rädda bollar, hjälpa försvarslinjen med kommunikation och mental styrka.

Hvorfor er keeper den viktigste posisjonen på et fotballag?

Er nok et par andre posisjoner som er like viktig, men skulle likt å sett en kamp uten keepere i begge endene og sett hva resultatet ble. Fordi varje aksjon du gör i kampen kan bli kampavgörande.

Hvorfor ble du keeper?

Begge keeperne på laget vårt var syke, så to utespillere måtte stå i mål. Jeg meldte meg og syns det var ganske gøy. Etterhvert sto jeg på flere og flere treninger, frem til jeg bestemte meg for kun å stå i mål. 

Var spiss tidligare och så hade viingen keeper tillgänglig på en turnering så då fick jag vara keeper och gjorde det bra. Etter den turneringen fortsatte jag som keeper.      

Hva er viktigst: keeperhansker eller fotballsko?

Fotballsko Keeperhansker

Hvorfor er det bra å ha tøff konkurranse om plassen som førstekeeper?

Fordi det hjelper begge med å pushe hverandre på hver eneste trening til å bli bedre. 

Med tuff konkurrens pushar man varandra så man må trene godt varje dag och det är da man utvecklas.

Hva er ditt langsiktige mål som keeper?

Å nå lengst mulig. Spille fast i en toppklubb i eliteserien eller bedre.Att spela på så hög nivå som möjligt.

Kan du beskrive keepertrener Bjørge Fedje med tre ord?

Energisk, rettferdig og jovialMorsom, flink och tydlig hva han vill.

Hvilke tre lag vil kjempe om opprykk fra Arendals avdeling i høst?

Arendal, Bryne og AskerVanskligt o säga så tidigt men vi skal vara en av dem.

 

Annonse: