Drilon Ibishi blir Arendal-spiller

20-åringen fra Lyngdal har de siste tre sesongene vært i Fløy. Kontrakten fikk han etter selv å ha kontaktet klubben med spørsmål om å få komme å vise seg frem.

Foto: Ola Bjerkevoll, Agderposten

Den normale gangen i spillerlogistikken i Arendal Fotball har vært at potensielle spillere identifiseres gjennom klubbens nettverk, det gjøres videoanalyse av den aktuelle spilleren, det føres samtaler med spilleren, og det innhentes referanser fra klubbene han har vært i. De fleste som blir tilbudt kontrakt, får da tilbudet uten å ha vært på prøvespill. Om spiller og/eller klubb er usikre, avtales det i noen tilfeller prøvespill.

At en spiller selv tar kontakt for prøvespill, og at det ender med kontrakt hører med til de svært sjeldne unntakene. Drilon tok selv kontakt med klubben i januar, og siden det ikke var så mange på trening fikk Drilon ja fra Vegard Hansen. Prøvespillet har blitt forlenget med en uke av gangen, helt til trenerteamet nå var overbevist om at Drilon er en mann både for denne og kommende sesonger. Kontrakten varer ut 2025.

Ifølge Vegard får Arendal fotball en ambisiøs og treningsvillig spiller med god fart og ferdigheter som kan bekle alle posisjonene på kantene. 

- Med en liten tropp er vi avhengig av å ha noen spillere som kan bekle flere posisjoner, og i den sammenhengen har jeg beskrevet Drilon som en "offensiv potet". 

Drilon selv beskriver sine styrker slik:

- Jeg er en kvikk, driblesterk, god kombinasjonsspiller med stor løpskapasitet.

Drilon har allerede vært med laget i flere uker, så han har gode forutsetninger for å vite hva han nå har valgt. 

- Det er en veldig positiv og motivert gjeng som er sultne på å bli bedre hver dag. Har blitt veldig godt tatt imot av ALLE. Mange som jobber rundt klubben for at alt skal gå så bra som det gjør. Alle er kjempehyggelige og imøtekommende. Veldig god følelse å være her blant alle de som jobber så hardt, og hvis det er en klubb jeg vil få ut mitt potensial i, så er det Arendal.

I forbindelse med overganger for unge talentfulle spillere, så er en avhengig av samarbeidsvilje fra klubbene som har utviklet spilleren frem til nå. Vi vil derfor takke Lyngdal og Fløy for velviljen de har vist i forhold til Drilon og overgangen.

 

Annonse: