Preben Skeie

Drømmestart mot seriefavoritt Skeid

Tre poeng på bortebane mot en av de største opprykksfavorittene. Det er knapt mulig å få en bedre seriestart enn det Arendal Fotball fikk med seier mot Skeid lørdag.

Arendal Fotball imponerte og vant 2-1. Andreas Hellum og Preben Skeie sørget for scoringene som sendte Oslo-laget poengløse av sin egen hjemmebane.

Tøffe og modige

- Vi skulle være tøffe, modige og offensive. Vi skulle vinne, og det gjorde vi, sier trener Roger Risholt som før kampen var tydelig på at han ikke ville være fornøyd med ett poeng på bortebane.

Han ikke alle tre poengene han ønsket seg. Og han fikk de fortjent.

- Vi gjennomførte en meget bra taktisk kamp og fulgte planen hele veien. Derfor satte vi i gang bakfra, ventet på at Skeid skulle sette inn presset og så utnyttet vi rommene som ble skapt høyere i banen. Samtidig lyktes vi veldig godt med den defensive jobben, oppsummerer Arendal-treneren.

Matchvinnere

Gjennom våren har det sett stadig bedre ut på treningsfeltet for Arendal. Treningskampene har også gitt gode svar og grobunn for seriestartoptimisme. Men de viktige svarene, de som betyr noe, får man ikke før alvoret starter. Før det er kamp om poeng. Og selv om de endelige svarene ikke kommer før i november, så fikk man i hvert fall noen veldig gode indikasjoner på at de helhvite virker svært godt rustet nå. For her er det matchvinnere i begge ender av banen. Det er enkeltspillere som står frem og setter standarden. Det er en meget sterk sentrallinje. Og det er massevis av fotballferdigheter i alle lagdeler.

Det er også summen av det hele som Roger Risholt er aller mest fornøyd med, og som han mener var den største forskjellen på lagene lørdag:

- Det er laginnsatsen som imponerer meg aller mest, sier han.

Perfekt

Selv om det alt i alt var en nokså jevnspilt kamp, så var det ikke ufortjent at Arendal tok ledelsen rett etter pause. Det ble kombinert fint på høyresiden av blant andre Håvard Meinseth og Tobias Hafstad. Preben Skeie (bildet øverst) møtte innlegget i boksen perfekt og headet velplassert til side for tidligere Arendal-keeper Anders Gundersen som nå vokter Skeid-målet.

- Det var en veldig bra prestasjon av alle involverte som ble avsluttet av en meget god heading fra Preben, konstaterer Roger Risholt.

Da Andreas Hellum dunket inn Arendals andre scoring for dagen etter 82 minutter, så avgjorde han i praksis kampen. Også denne scoringen kom etter eventyrlig godt Arendal-spill der Mathias Johansen var nestsist på ballen da han elegant spilte til en svært godt plassert Hellum som på sin side var nådeløs da han fyrte av skuddet. Anders Gundersen kunne ikke gjøre noe fra eller til for å hindre den scoringen.

Roger Risholt er ikke overrasket over at begge scoringene kom i 2. omgang. - Jeg regnet med at vi ville være sterke enn Skeid utover i kampen. Og det slo til, sier han.

Se høydepunktene her


Umulig

Arendal-treneren var også fornøyd da Skeids toppscorer Johnny Buduson kom bort til ham etter kampen og sa det hadde vært umulig for ham som Skeid-spiss å finne rom i duellene med Arendal-forsvaret. - Han var åpenbart imponert over måten våre forsvarsspillere håndterte Skeids offensive spillere, sier Roger Risholt.

Skeids redusering kom på et litt unødvendig straffespark fem minutter på overtid. Men det var altfor sent til at det kunne bli ny spenning i kampen, og dommeren blåste av umiddelbart etter avspark.

- Nå trenger vi å mobilisere hele Arendal til første hjemmekamp neste helg. Det er lov å ha mange flere på kamper nå, og det er viktig for oss å ha hjemmepublikum i ryggen når Øygarden kommer til Norac stadion lørdag, sier Roger Risholt.

 

Skeid - Arendal Fotball 1-2 (0-0)

 • 2. divisjon menn avdeling 2

 • 1. serierunde

 • Nordre Åsen kunstgress

 • Tilskuere: 200 tilskuere

 • Mål: 0-1 Preben Skeie (49), 0-2 Andreas Hellum (82), 1-2 Johnny Buduson (90+5).

 • Gult kort: Håvard Meinseth, Arendal.

 • Dommer: Mohammad Hafezi, Reinsvoll IF

 • Arendals lag (4-3-3):

 • Lars Jendal

 • Kristian Strande (Mathias Johansen fra 67.), Sune Kiilerich, Christer Reppesgård Hansen, Mads Nørby Madsen

 • Tobias Hafstad, Andreas van der Spa, Preben Skeie (Rasmus Lynge Christensen fra 81.)

 • Håvard Meinseth, Andreas Hellum, Ermal Hajdari (Kristian Eriksen fra 92.)

Annonse: