Sune Kiilerich og Steinar Pedersen på trening 27. juni.

Duo klar for Arendal Fotball - får flere strenger å spille på

Arendal Fotball fortsetter med å forsterke troppen. To nye spillere er på plass.

Med to nye brikker på plass i spillerstallen, får også trener Steinar Pedersen flere strenger å spille på i andre halvdel av sesongen.

Spillerne som har signert, er kantspilleren Håvard Meinseth og keeperen Jonatan Strand Byttingsvik. Meinseth kommer til klubben som følge av at han flytter til Sørlandet for å begynne på studier i industriell økonomi i Grimstad. 

Begge spillerne er født i 1998 og fyller 21 år i løpet av høsten. 

Gode skussmål

Håvard Meinseth kommer fra avdelingskollega Sola, der han denne sesongen står med 15 kamper og et mål for klubben. Han spilte fra start for Sola da Arendal Fotball slo rogalendingene 2-0 på deres hjemmebane tidligere i sesongen. Ifølge statistikkene til Norges Fotballforbund, står Meinseth med 78 A-kamper for Sola mellom 2016 og i dag. Han scoret mot Levanger i siste serierunde.

Han er sønn av den tidligere toppspilleren fra Bryne og Viking, Børre Meinseth. 

Meinseth har trent med Arendal Fotball og overbevist så mye at han har fått kontrakt ut 2020. 

- Vi har fått gode skussmål på ham. Han er en kar som har vært delaktig i Sola ved siden av at han har spilt selv. Vi har også hatt en kjempefin dialog med daglig leder av Sola, Morten Wiik Larsen, fra første stund. De setter spilleren i fokus og ønsker lykke til videre, opplyser Bård Sterk-Hansen - daglig leder av Arendal Fotball. 

Ungdomslandskamper

Jonatan Strand Byttingsvik har gått gradene i Molde, der han spilte frem til 2017 og var på klubbens junior- og reservelag. I 2018 gikk han til Levanger, der det ble to kamper i OBOS-ligaen i fjor. Denne sesongen har det blitt fire kamper for A-laget, en av dem har kommet i cupen. Han går for å være en meget lovende keeper. Han har i alt 12 landskamper fra G16-G19 for Norge, den siste for G19 i 2017 – mot Portugal på La Manga.

- Denne overgangen har kommet i stand gjennom god dialog med formidler Terje Myrseth. Vi har sett ham i aksjon og har i tillegg fått gode referanser på ham. Jonatan er signert for et år, med opsjon på forlengelse ut over det, opplyser Sterk-Hansen. 

Klar til helgen

Nå jobbes det med å få begge spillerne tilgjengelige til helgens kamp mot Nardo, som spilles på bortebane på søndag. 

Sterk-Hansen opplyser at han håper at begge skal bli klar til søndag. 

- Det er det vi jobber med og håper på. Det meste tyder på at vi skal få begge spilleklare, sier Arendal Fotballs daglige leder. 

Annonse fra Obos-ligaen: