- En kamp vi gleder oss ekstra til

På papiret vil noen mene det er årets vanskeligste kamp, men Steinar Pedersen er ikke enig: - Å møte Fredrikstad på bortebane er noe vi gleder oss veldig til, fastslår han.

Fredrikstad, som ofte er omtalt som aristokraten i norsk fotball, er ikke fornøyd med å være på nivå tre i det norske fotballhierarkiet. Klubben har en stolt historie med ni seriemesterskap og elleve cupmesterskap. De rykket ned fra eliteserien i 2012 og har siden hatt utfordringer med å komme tilbake. I 2017 rykket de også ned fra OBOS-ligaen - sammen med Arendal - og de innfridde ikke eksperttipsene som spådde at de ville rykke rett opp igjen. Raufoss vant avdelingen, men FFK klarte å redde kvalifiseringsplassen. Det hjalp likevel ikke, etter at FFK røk mot KFUM i kvalik-kampene.

Ny trener

Etter 2018-sesongen trakk Per Mathias Høgmo seg som trener og gikk over i en rolle som sportslig leder. Den tidligere toppspilleren Bjørn "Bummen" Johansen har overtatt som hovedtrener - og selv om FFK har hatt en småtrøblete start på sesongen, så er de fortsatt en åpenbar kandidat til å vinne avdelingen. 

De startet med å spille uavgjort hjemme mot Hødd, før de overraskende tapte borte i nabooppgjøret mot Kvik-Halden. Kampen som skulle vært spilt i tredje serierunde ble utsatt på grunn av flystreik, men Fredrikstad viste noe av det som bor i laget da de vant hele 9-0 (!) i cupen mot Sparta Sarpsborg. Men det hører med til historien at Sparta er et lokalt 4. divisjonslag fra Østfold som til nå ikke har tatt ett eneste poeng i seriespillet...

"Først og fremst gleder vi oss. Det er en fantastisk stadion og mye mer folk på tribunen enn det bruker å være"

— Steinar Pedersen

- Jeg tror vi hadde en bedre gjennomkjøring denne uken i vår cup-kamp mot Vindbjart. Vi møtte bedre motstand og fikk gode svar på at vi er på rett vei, sier Steinar Pedersen som var godt fornøyd med en solid kamp uten baklengsmål og en kontrollert seier.

Mange endringer

Før Vindbjart-kampen gjorde han seks endringer i startoppstillingen sammenlignet med forrige seriekamp - og han er også glad for at kampen ga en bekreftelse på at stallen er meget solid med god dekning i alle posisjoner. 

- I realiteten byttet vi enda mer, fordi nesten alle spillerne fikk litt andre roller enn de har hatt tidligere i sesongen. Men vi beholder sammen struktur i laget og samhandlingen blir stadig bedre, konstaterer Arendal-treneren som innrømmer at den tøffe konkurransen om plassene også gir hodebry.

- Jeg tror jeg har laget noenlunde klart for meg, men vil bruke de siste timene frem mot kampstart til å ta de siste beslutningene. Vi har mange gode alternativer, sier han.

Tøff utfordring

Det er ingen tvil om at Fredrikstad på bortebane blir en tøff sportslig utfordring. - Men først og fremst gleder vi oss. Det er en fantastisk stadion og mye mer folk på tribunen enn det bruker å være. Det er bare inspirerende, og jeg håper det også gir spillerne den ekstra energien vi trenger for å få med oss et godt resultat hjem igjen, sier Steinar Pedersen.

Steinar Pedersen.
Steinar Pedersen.

Arendal-treneren har sett Fredrikstad-kampene i år og vet mye om laget Arendal møter lørdag ettermiddag. - Det er ingen tvil om at de har satt sammen en tropp med svært mange gode fotballspillere. Utfordringen for dem har vært å få laget til å fungere som kollektiv. For meg er kollektivet det aller viktigste, og vi har sett stadig bedre ut både på trening og i de siste kampene. Derfor er vi optimistiske og tror det blir en veldig morsom kamp mot Fredrikstad, sier Steinar Pedersen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: