Rasmus Lynge Christensen har en ny rolle i årets Arendal-lag.

Endelig en skadefri oppkjøring for Rasmus

- Deilig å prøve det også en gang, humrer Rasmus Lynge Christensen som svar på spørsmålet om hvordan det er å gjennomføre en tilnærmet skadefri sesongoppkjøring.

Forrige sesong var han mer på sidelinjen enn på banen på grunn av ankelbrudd, mens sesongoppkjøringen til både 2017 og 2018  besto av avbrekk med skader for den trivelige dansken, som har 20 mål på 41 kamper for Arendal Fotball. 
Han kom til klubben høsten 2016 og var med på å skyte klubben til 1.divisjon. Men sesongen på nivå 2 bød på mange skader og det ble med fem mål på 16 offisielle kamper. Med en frisk Rasmus den sesongen, er det på langt nær sikkert at oppholdet på nivå 2 hadde blitt på bare en sesong. 
I 2018 ble det også fem mål. Denne gangen ble det med 12 offisielle kamper på grunn av ankelbrudd. 

 

Litt smårusk

Han beskriver selv at det har vært litt smårusk også foran denne sesongen, men på langt nær så mye som de to foregående sesongene. Han har vært på nær sagt alle treningene i vinter. 
- Det har vært godt for meg å ha hatt en lang oppkjøring for en gang skyld. Jeg har ikke hatt noen store skavanker denne vinteren, kun litt smårusk. Nå føler jeg meg hundre prosent, sier han, men han legger også til at det er gått en stund siden han spilte kamper som var av betydning. 
- Men jeg kommer fort inn i det. Starten har ikke vært noe særlig for hele laget, beskriver han. 
Trener Steinar Pedersen forteller at det har vært godt å ha Rasmus Lynge Christensen med på øktene i løpet av vinteren. 
- Vi tok det rolig med ham da han var tilbake sist høst for ikke at han skulle slå opp skaden. Nå har han lagt ned mye jobb og kommet gradvis i mer og mer trening. Han har vært tilgjengelig stort sett hele tiden – det er en kar som alltid er spillesugen, beskriver Pedersen. 
 

Må gire opp

Etter to skuffende kamper i starten på sesongen, er det Hødd som er motstander i sesongens tredje seriekamp på søndag, klokken 14.00 hjemme på Norac. 
- Nå må vi gire opp. Vi skapte flere sjanser sist mot Brattvåg, selv om kanskje ikke spillet var så bra. Men vi må spille fotball på våre premisser fremover, ikke andres. Spillere må stå frem nå og ville ha ballen. Vi har spillere til akkurat det. Aller viktigst blir det å få positivitet inn i laget. Vi kan ikke gå rundt å surmule, slår han fast. 
Han påpeker at Arendals-guttene ikke har råd til å tape så mye mer om ambisjonen om å være et topplag skal holdes intakt. Lynge Christensen mener det handler om at laget må tørre å spille fotball. 
- Ellers vinner vi alle fall ikke … Hødd er gode, men vi har spillere som skal kunne dominere mot dem, mener han. 

 

Annen rolle

Denne sesongen har Rasmus fått en litt annen rolle enn tidligere. Han er trukket mer inn i banen, som en blanding av indreløper og spiss. Han liker rollen han har fått. 
- Det er en kul rolle, men det hadde vært enda bedre om vi hadde hatt ballen mer. Det håper jeg vi får bedre til fremover. Jeg kan jo også spille venstrekant om det er bruk for meg der. Jeg vil komme til avslutninger, og i posisjoner der jeg kan avslutte, forteller han. 
Steinar Pedersen er helt klar på at Rasmus er tildelt sin nye rolle for at han skal komme mer med i spillet. 
- Vi har ikke klart til nå å gi ham ballen så mye som vi ønsker. Planen er at han skal ha ballen mer. Vi vet jo hva han kan. Samtidig handler det også om å få relasjonene til å sitte. Det er ikke lett å få ham i de rette rommene når vi ikke har ballen. Uansett er det godt å ha ham fit for fight igjen. Vi vet han kan spille fotball, smiler Arendals-treneren. 
 

Annonse: