Endelig er Jeppe klar for kamp!

Nysigneringen Jeppe Illum er endelig skadefri og klar for kamp. Han kan få sin Arendal-debut mot Egersunds IK (EIK) søndag.

Han har sluttet seg til en spillertropp der det er svært mange som snakker dansk fra før. Dermed har det også vært lett å finne seg til rette og 27-åringen trives allerede, både i klubben og byen.

De første ukene har han likevel vært nødt til å være tålmodig for å bli kvitt en mindre skade, slik at han er 100 prosent kampklar. Men han har trent godt siden han kom og den siste uken har han vært med for fullt i alle øktene. Derfor er han også for første gang i kamptroppen før søndagens hjemmekamp mot "Tigrene" fra "Okka by". 

- Jeg vil gjerne bidra for laget, så det har vært 14 lange dager å vente. Men nå gleder jeg meg helt vilt om jeg får sjansen, sier Jeppe Illum.

Han har overtatt drakt nummer 7 fra Ulrik Reinaldo Berglann - og mener selv at han har forutsetninger for å kunne fylle både en kantrolle og en indreløper-rolle på laget.

- Jeg er bra teknisk, og er flink til å finne medspillere. Derfor vil jeg nok først og fremst ha en rolle som sjanseskaper og forhåpentlig også kunne bidra med assister til scoringer. Jeg jobber hardt for å sette medspillerne i best mulig situasjoner, men naturligvis håper jeg jo også at jeg kan få ballen i mål selv også når muligheten byr seg, sier han.

Han forventer at Steinar Pedersen i hovedsak kommer til å benytte ham som kant eller indreløper utover høsten.

Toppfotballerfaringen hans er blant annet fra Silkeborg, en klubb som svært mange arendalitter har et nært og godt forhold til - siden Silkeborg er Arendals vennskapsby i Danmark og det har også vært tette bånd mellom Silkeborg og Grane som stadig holdes i hevd. I tillegg har Jeppe også vært innom Næstved, Vendsyssel og Roskilde - før han nå altså skal bidra til å få Arendal tilbake på vinnersporet.

Etter tre strake tap, så er det en tøff oppgave å møte et EIK-lag som på sitt beste matcher absolutt alle andre lag i divisjonen. 

- Jeg opplever at det er en slags trass-reaksjon i spillergruppen etter skuffende resultater i det siste. Vi vil vinne hver gang, og jeg tror alle spillerne i troppen er innstilt på å vise pulbikum at vi vil vinne også når vi møter EIK. Mitt tips er at vi vinner 3-0, og at jeg bidrar med en assist til en av scoringene, sier Jeppe Illum

 

Annonse fra Obos-ligaen: