Pape Paté Diouf ønskes hjertelig velkommen til Arendal av trener Mattias Andersson.

Endelig på plass i Arendal!

Etter sin første trening med nye lagkamerater, gleder Pape Paté Diouf (32) seg til å bidra for Arendal Fotball den kommende sesongen. - Mitt inntrykk er at det er svært mange gode spillere her, sier nysigneringen.

Spissen, som har erfaring fra toppklubber som Molde, FC København, Esbjerg og Odd, signerte en kontrakt som knytter ham til Arendal Fotball onsdag ettermiddag. Han spilte i Odd i 2017-sesongen, men har stått uten klubb siden nyttår. Derfor er han også glad for å ha blitt enig med Arendal Fotball, og han kan bli en viktig brikke i Mattias Anderssons plan for å utvikle et topplag i Arendal. 

Gjenforent

- Jeg kjenner Thompson Ekpe fra tiden i Molde, og det er også flere andre spillere som jeg kjenner litt til fra før. Så jeg tror det skal bli fint å bli en del av denne spillergruppen, sier Pape Paté Diouf - eller bare "Pap" som han kalles blant sine nye lagkamerater. 

Thompson Ekpe gleder seg over gjensynet med "Pap". - Han er en veldig god spiller, og det så vi allerede på treningen i dag. Men han har mer å bidra med enn det han fikk vist frem nå. Han trenger litt tid på å tilpasse seg, men når det er på plass, så er jeg helt sikker på at han vil bli veldig nyttig for oss, sier Thompson Ekpe.

Dialog

Mattias Andersson er også svært fornøyd med signeringen, selv om han ideelt sett skulle ønsket seg at spilleren hadde vært på plass i litt bedre tid før seriestart. - Vi har hatt en dialog med ham lenge, men det var noen praktiske detaljer som gjorde at vi ikke fikk formalisert dette før nå, sier Arendal-treneren. 

Han var også fornøyd med det han så på treningsfeltet onsdag ettermiddag:

- "Pap" trenger selvfølgelig litt tid for å tilpasse seg, men han blir en viktig spiller for oss. Samtidig er det veldig gledelig å se at det er så mange spillere som melder seg på nå og viser at de virkelig vil kjempe om en plass på laget. Derfor er jeg optimist før seriestarten borte mot Nardo på lørdag, sier Andersson. 

Norsk pass

Pape Paté Diouf, som tidligere i karrieren har hatt trenerprofiler som Ole Gunnar Solskjær, Ståle Solbakken og Dag Eilev Fagermo, ser frem til å samarbeide med Mattias Andersson. - Jeg har et veldig godt inntrykk av ham som en dyktig trener. Han er i tillegg veldig flink til å kommunisere med spillerne, og det er viktig, fastslår nysigneringen.

Han har norsk pass og snakker norsk etter mange år i Norge, og han har også norsk kone. - Vi har ett barn og venter et nytt barn i august, forteller han.

Fremgang på feltet

Parallelt med at Pape Paté Diouf er klar for Arendal, så ser det også bedre ut med tanke på skadesituasjonen etter generalprøven mot Fredrikstad forrige helg. Både Anders Hella og Fabian Ness trente med laget onsdag, selv om de trente alternativt under med mest kamplike øvelsene. Begge tror de kan være spilleklare allerede på lørdag, men det forutsetter naturlig nok at de kan trene for fullt. Tobias Henanger er også i bedring, men han er den som er mest usikker av de tre som måtte forlate Fredrikstad stadion med muskelskader sist lørdag.

Annonse fra Obos-ligaen: