Fabian Stensrud Ness.

Fabian-show senket Vidar

Arendal vant 3-0 mot Vidar og leverte glimt av festfotball hjemme på Norac stadion. - Vi kunne vunnet mye mer om vi hadde vært mer presise, fastslår Steinar Pedersen.

Det ble en herlig revansje for Arendal-laget da Vidar ble beseiret lørdag. I bortekampen i vår endte resultatet med 3-0 til Vidar - og den kampen representerte på alle måter det absolutte bunnpunktet i Arendal-sesongen. I lørdagens oppgjør var styrkeforholdet snudd. Og mens Arendal har vist stigende form helt siden sommerpausen, har Vidar hatt motsatt utvikling og de kjemper nå for livet i sesonginnspurten for å overleve i 2. divisjon.

Fabian i form

Men lørdag fikk de altså ingen hjelp av Arendal. Det var spilt mindre enn 10 minutter da Fabian Stensrud Ness satte inn 1-0 etter et mønsterangrep satt opp av Kim Kvaalen og Stian Michalsen. Da innlegget kom på bakerste stolpe, var det ingen keeper i verden som kunne hindret Fabian i å sette inn 1-0.

"Vi kunne og burde vunnet med flere mål"

— Steinar Pedersen

Arendal fortsatte å dominere i banespillet, uten å få den andre scoringen før det var spilt 37 minutter. Igjen var det Fabian Stensrud Ness som satte inn scoringen da han ble spilt gjennom og løp fra Vidar-forsvaret. Fra skrått hold satte han ballen sikkert bak keeper.

Cruiset inn

2-0 stod det også til pause og etter hvilen jevnet kampbildet seg mer ut. Vidar kom til noen farligheter, men Arendal skapte enda flere målsjanser. Uttellingen kom først etter 84 minutter da Pape Paté Diouf vant en duell i boksen der ballen gikk via en Vidar-spiller og i mål.

Med 3-0 var kampen avgjort og Arendal cruiset inn til en ny tre-poenger.

Burde vunnet mer

Steinar Pedersen var fornøyd med resultatet, og gledet seg også over måten kampen ble vunnet på. - Vi kunne og burde vunnet med flere mål. Men vi er ikke presise nok etter pause og dermed får vi heller ikke uttelling på sjansene vi skaper, sier han.

Mange av Arendal-spillerne stod frem i løpet av kampen,  ikke minst de tre offensive spillerne. Stian Michalsen holdt finte- og dribleshow på sin kant, mens Pape Paté Diouf viste at han ikke har glemt gamle kunster når han fikk med seg ballen ut av trengte og vanskelige situasjoner. På topp herjet Fabian Stensrud Ness som nå står med fire scoringer på de to siste hjemmekampene.

Steinar Pedersen oppsummerer kampen:

Arendal - FK Vidar 3-0 (2-0)

• Norac stadion

• Tilskuere: 487

• Mål: 1-0 (10. min, Fabian Stensrud Ness), 2-0 (37. min, Ness), 3-0 (84 min, Pape Paté Diouf)