Dejan Corovic.

Familieoppgjør, men poengene viktigst

De to fetterne Dejan og Aleksandar Corovic står på hver sin banehalvdel når EIK tar imot Arendal i Egersund søndag. Men kampen om poengene er viktigere enn familieduellen, mener Dejan Corovic.

Aleksandar Corovic er en av flere Egersund-spillere med fortid i Arendal. Også midtstopperen Marius Andersen og keeperen Grzegorz Flasza spiller nå for "Tigrene". På den annen side har Mads Nørby Madsen en fortid i Egersund, men nå stiller han altså i helhvitt. Med andre ord er det to lag og klubber som kjenner hverandre godt - og der det også er interne relasjoner på kryss og tvers av klubblogoene.

Den aller tetteste forbindelsen er utvilsomt mellom fetterne Aleksandar og Dejan. De har vokst opp i samme miljø og spilt mye fotball sammen gjennom hele oppveksten.

Spesielt

- Det er selvfølgelig spesielt å møte hverandre i en slik kamp, men det er ikke noe man tenker på når kampen er igang, sier Dejan Corovic.

Fetteren ser det på samme måte:

- Jeg kjenner jo mange fra Arendal og har flere kompiser blant spillerne der. Det er selvfølgelig gøy å spille mot kjente og kanskje spesielt Dejan som jeg er i familie med, men utover det så er dette en vanlig kamp for oss, sier Aleksandar Corovic.

Hjemmefavoritter

Ifølge Norsk Tipping er EIK hjemmefavoritter før søndagens oppgjør, til tross for at Arendal kanskje har vist best form de siste kampene. Bryne slo EIK ut av cupen etter straffesparkkonkurranse og i forrige serierunde tapte EIK 2-1 borte mot Kvik Halden. Men før dette stod laget med tre strake seire i serien, der de også holdt nullen i alle tre kampene.

- Vi har ikke fått vist oss fra vår beste side ennå. Samtidig er det små marginer, og det er flere kamper som kunne vippet i vår favør. Vi må bli mer stabile, og da vil vi kunne plukke poeng i enda flere kamper, mener Aleksandar Corovic som kan melde om en skade- og karantenefri tropp i Egersund.

Jevnt og tøft

Dejan Corovic forventer også en jevn og tøff kamp.

- Dette er en viktig kamp, spesielt fordi det er så jevnt som det er på tabellen. Vi er i en god steam etter tre strake seire i serien, i tillegg til at vi leverte en meget god cup-kamp mot Odd. Det har gitt oss masse selvtillit, sier Arendal-spilleren som har blitt brukt som midtstopper i denne sesongen - i en posisjon der Arendal har flere spillere som holder høyt nivå og som kjemper om samme plassen.

"I løpet av våren er vi blitt en stadig mer sammensveiset gjeng som kjemper enda hardere for hverandre"

— Dejan Corovic

- Vi føler relasjonene sitter. I løpet av våren er vi blitt en stadig mer sammensveiset gjeng som kjemper enda hardere for hverandre. Vi står sammen som et lag, og det har gitt oss stadig bedre resultater og prestasjoner, konstaterer Dejan Corovic.

Offensivt

Arendal drar til Egersund med ambisjoner om å score mål og ta med seg poeng. - Derfor har vårt hovedfokus på treningen denne uka vært vårt offensive spill. Men Egersund har også mange gode spillere, og de er kanskje aller best fremover i banen. Derfor blir kampen også en utfordring for oss forsvarsspillere, mener Arendal-stopperen som innrømmer at den aller største utfordringen kanskje blir underlaget. Egersund spiller på gress, mens Arendal jo trener og spiller hjemmekampene på kunstgress. Gresskamper er annerledes, underlaget er litt mindre forutsigbart og ballen går litt saktere.

Men uansett underlag, så tror Dejan Corovic det viktigste blir å videreutvikle samholdet og samspillet i laget. - Vi har pratet sammen og løst problemene. Det har funket, fastslår han.

Videointervju med Dejan

 

Se bildene fra fjorårets hjemmekamp mot Egersund

Annonse fra Obos-ligaen: