- Fantastisk at vi kan avslutte med en slik kamp!

Kaptein Sune Kiilerich gleder seg veldig til seriefinalen mot Egersund på Norac stadion søndag. - Det er fantastisk å kunne avslutte med en kamp der det står så mye på spill, sier han.

Den danske kapteinen, som har vært i Arendal siden 2017, har levert en bunnsolid sesong i midtforsvaret. Eneste skår i gleden var den lange perioden han var ute med sykdom. Det som virket som en uskyldig halsinfeksjon utviklet seg etterhvert så dramatisk at Sune endte på sykehus. Det gjorde at han var ute i en drøy måned - og det i en periode der en veldig mange andre i forsvarsfireren også var rammet av skader.

Men utover høsten har han kommet tilbake i god, gammel form. Han har også signert ny kontrakt med klubben og ser frem til å kjempe i helhvitt også de kommende sesongene, uansett hvilken divisjon det måtte bli.


Han innrømmer at både han og resten av Arendal-troppen er overrasket over at årets siste kamp mot Egersund kan vise seg å være helt avgjørende. For noen serierunder siden virket det helt utenkelig at Arendal skulle hente inn igjen Egersund.

Rekordjevnt

Derimot var det mange som forventet at Egersund ville være favoritter i opprykksracet der de kjempet med Skeid. Men så har mye gått galt for "tigrene" fra Rogaland de siste rundene. Dermed er det bare tre poeng som skiller lagene før søndagens kamp. 

Lagene har også nesten lik målforskjell. Det betyr at dersom Arendal vinner med ett mål, så vil målforskjellen være identisk. I så fall er det Egersund som tar andreplassen i avdelingen på innbyrdes oppgjør, siden de vant 3-0 da lagene møttes i Egersund tidligere i sesongen.

- Vi var nok ikke forberedt på at dette skulle bli situasjonen for noen uker siden. Men vi har vært opptatt av å få så god avslutning på sesongen som mulig, og når Egersund har fått noen overraskende tap, så har vi fått denne muligheten.

Klare for utfordringen

Kapteinen mener laget er godt forberedt på det som møter dem i sesongavslutningen.

- Vi har noen småskader og annet som vi må ta litt hensyn til. Men vi er klare til å møte utfordringen, lover han.

Likevel er utgangspunktet krevende. All erfaring viser at oppgjørene mellom Arendal og Egersund er jevne kamper. Og denne gangen holder det altså ikke å vinne. Arendal må vinne med minst to mål for å få bedre målforskjell enn bortelaget.

- Det er vanskeligere å vinne med to mål, men det gir oss også en frihet at vi må gå ut for å jakte scoringer. Det er en enklere tilnærming enn om man blir mest opptatt av å holde nullen og skal forsvare seg til ett poeng, mener Sune Kiilerich.

Gøy uansett

Når dommeren blåser i fløyta kl 1300, er det likevel ikke sluttresultatet Arendal-spillerne vil ha i tankene.

- I starten av kampen kommer dette til å være en helt vanlig fotballkamp. Ingen tenker på sluttresultatet da. Men etterhvert som kampen utvikler seg, så kan nok kampbildet bli påvirket av hvem som trenger mål og hvem som må forsvare seg. Da blir det en annerledes fotballkamp. Men jeg er sikker på at det blir gøy uansett, fastslår Sune Kiilerich.

Og han legger ikke skjul på at han har stor tro på slagkraften som Arendal mønstrer søndag.

- Jeg tror vi vinner 4-0, sier han.

K P
2 Viking 2 3 6
3 Arendal 3 6
3 Jerv 3 6
5 Brann 2 3 6

Annonse: