Per Carsten Michelsen.

Får endelig bruke undervarmen

Det er meldt kjøligere vær. Derfor skrus nå undervarmen på før lørdagens kvalifiseringskamp mot Hødd på Norac stadion. - Det blir første gang Arendal Fotball benytter seg av undervarme på denne banen, sier anleggsansvarlig Per Carsten Michelsen.

Før Norac stadion ble åpnet i 2017, ble anlegget også klargjort for bruk av undervarme. Dette var et krav fra Norges Fotballforbund for å få godkjent arenaen. Derfor har alle tekniske installasjoner som kan sikre gode spilleforhold uansett vær, vært klargjort i flere år allerede. Men inntil nå har det aldri vært aktuelt for Arendal Fotball å skru på undervarmen.

Dyrt å bruke

- Energikostnaden ved bruk av undervarme er betydelig. Derfor er vår avtale med kommunen at vi skal bruke anlegget på Myra i de periodene vi har frost og Norac stadion ikke kan brukes uten undervarmen, forklarer Per Carsten Michelsen.

I verste fall kunne dette betydd at lørdagens kamp også måtte spilles på den oppvarmede kunstgressbanen i Arendal Idrettspark på Myra. Det ville i praksis medført at bare en håndfull tilskuere kunne fått med seg oppgjøret.

- Heldigvis er vi enige med kommunen om at det er greit å skru på undervarmen nå. Vi håper den blir stående på frem til neste onsdag, sier Per Carsten Michelsen og viser til at dersom Arendal går videre etter lørdagens kamp, så venter neste kvalifiseringskamp på hjemmebane onsdag i neste uke.

Brøytes ikke

Da Norac stadion ble bygd, inngikk Arendal Fotball en avtale med kommunen om at anlegget ikke skal maskinbrøytes om vinteren for å redusere slitasjen og dermed forlenge kunstgressets levetid. Det var også enighet om at undervarmen bare skal brukes når det er nødvendig for å gjennomføre obligatoriske kamper.

- Til nå har det aldri vært aktuelt å benytte undervarmen til Arendal-kamper. Men anlegget har likevel vært brukt tidligere. Jerv har leid Norac stadion når Levermyr stadion ikke har vært spillbar. Lørdag blir imidlertid første gangen vi selv bruker undervarmen, sier Per Carsten Michelsen.

Vil du se kampen? Klikk her for å sikre deg gratisbilletter!

 

Annonse: