Rebekka Ausland setter inn 3-0 mot RBK 2.

Feide RBK 2 av banen

Her setter Rebekka Ausland inn 3-0 og avgjør kampen mot RBK 2 på Norac stadion lørdag ettermiddag.

Endelig løsnet det foran mål! Arendal-jentene var effektive offensivt og bunnsolide defensivt - og for første gang i år scoret de også mer enn ett mål i en kamp.

RBK 2 kom til Norac stadion uten tap i serien denne sesongen. Arendal-jentene har også hatt et bra sesonginnledning, selv om de nå kom fra et knepent tap (0-1) borte mot Herd i forrige serierunde.

Men i lørdagens oppgjør var det ingen tvil om at Arendal var det beste laget når det gjelder det som avgjør fotballkamper: RBK 2 klarte aldri å komme til store målsjanser, og offensivt var også Arendal-jentene mye farligere enn det unge bortelaget. På den annen side: RBK-jentene hadde ballen mye, og viste også at det er jenter med et stort potensial for å bli fremtidige toppspillere.

Tomålsscorer Rebekka Ausland erkjenner at det ikke satt helt som planlagt fra starten av kampen.

- Det var litt knotete i starten. Vi fikk det ikke til slik som vi ville, men utover i kampen klarte vi å ta bedre vare på ballen. Utover i andre omgang er vi klart best, og det er en fortjent seier, mener hun.

Det var Maja Tvedt Naalsund som scoret Arendals første mål etter en drøy halvtime. Frem til da var det RBK-jentene som hadde hatt ballen mest, men Arendal-spissen grep muligheten da den bød seg.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Arendal, men det var gått mindre enn to minutter av andre omgang før Rebekka Ausland økte til 2-0. Hun var på rett sted foran mål etter meget godt angrepsspill - og Maja Tvedt Naalsund skal ha en solid del av æren for forarbeidet til denne scoringen.

3-0 kom snaue 10 minutter før slutt da Rebekka Ausland ble spilt alene med keeper. Her beholdt hun roen og var helt iskald da hun kontrollert plasserte ballen til side for RBK-keeperen.

- Jeg har vært i slike situasjoner et par ganger tidligere denne sesongen. Da har jeg tenkt for mye. Nå bestemte jeg meg for å være rolig og bare gjøre slik jeg ellers pleier å gjøre i sånne situasjoner, forteller matchvinneren.

Med 10 poeng på seks kamper har Arendal fått en god start på sesongen. - Det har vært tette kamper, så det var deilig at vi endelig klarte å score flere mål i en kamp. Nå er ambisjonen min å komme for fullt tilbake etter skader og fortsette å score, og laget kommer til å bli stadig bedre til å holde på ballen og styre kamper, tror Rebekka Ausland.

Se intervju med Rebekka her:

Arendal Fotball Kvinner - RBK Kvinner II 3-0 (1-0)

• Norac stadion

• Tilskuere: 75

• Dommer: Maren Nilsen (MK)

• Gult kort: Maja Tveit Naalsund og Kathrine Killingland (begge Arendal)

• Mål: 1-0 Maja Tveit Naalsund (32. min), 2-0 Rebekka Ausland (47. min), 3-0 Ausland (81. min)