Mathias Johansen.

Festfotball!

Det ble revansjen Arendal trengte: Sotra var sjanseløse da de kom til Norac stadion onsdag og måtte ta flyet hjem til Bergen med fire baklengsmål i bagasjen.

Fire mål. Fire målscorere. Tre poeng. Og fortsatt med i tabelltoppen.

Det er det aller viktigste å ta med seg fra denne septembersommerettermiddagen på Norac stadion der over 400 tilskuere gikk litt tidlig fra jobb for å rekke kampstart 1600.

Offensiv start

Arendal gikk offensivt ut - og fikk uttelling før det var gått syv minutter. Venstreback Mads Nørby Madsen slo et innlegg inn foran mål og der møtte høyreback Håvard Meinseth ballen perfekt med hodet og satte kula i mål.

Derfra og ut hva det egentlig aldri spenning i kampen. Men mye moro. For hjemmepublikum.


Mathias Johansen (hovedbildet øverst) økte Arendals ledelse til 2-0 på en perlescoring fra 20 meter 10 minutter før pause. Andreas Hellum kunne - og burde - gitt Arendal 3-0 før hvilen, men straffesparket ble reddet av en heldig Sotra-keeper som "hang igjen" med beina akkurat nok til å stanse Hellums avslutning. Men kraftspissen fikk nye muligheter og satte senere inn 4-0 til Arendal da en time var spilt - etter at Andreas van der Spa hadde headet inn 3-0 fra kort hold.

Kunne vunnet mer

- Det er en kvalitet av vi har mange målscorere, mener Arendal-trener Roger Risholt som var svært fornøyd etter kampen.

Han tar selv ansvaret for at seieren ikke ble enda større. 

- Vi gjorde mange bytter og også en formasjonsendring etter 4-0. Da mistet vi litt av rytmen og strukturen, men det var et bevisst valg. Vi skal ha i gang flest mulig spillere, fordi det er tett kampprogram, sier Risholt som ikke angrer på justeringene og eksperimentene. For det viktigst er tre poeng - og så er det viktig erfaring å prøve nye varianter i måten å spille på, når kampbildet gjør det mulig.

En av spillerne som får fortjent ros er Mathias Johansen som viste mye fint, i tillegg til scoriingen.

- Sjansemessig og spillemessig er vi på vei mot noe. For meg personlig var det på tide å komme på scoringslisten. Det har blitt for sjelden, sier Hisøy-gutten.

Bred stall

- Det er bare å bygge videre på dette, både for laget og meg, legger han til og konstaterer at det er et tett kampprogram de neste ukene, blant annet fordi Arendal fortsatt henger med i cupen. - Vi har en bred stall med mange som kan bidra. Det lover godt for høsten, konstaterer Mathias Johansen.


Roger Risholt smilte også bredt etter oppvisningen mot Sotra-laget. Det er bare noen uker siden Arendal tapte 1-4 mot det samme laget på bortebane - i en merkelig fotballkamp der Arendal dominerte i ballbesittelse, uten at man klarte å omsette dette til scoringer. Og det er nettopp dette årets Arendal-utgave nå har fått ordnet opp i, ifølge treneren.

- Vi har søkt kraft og råskap i motstanderens 16-meter. Det har vi lykkes med i de to siste hjemmekampene. Når vi ikke scorer, så vinner vi dødballer eller cornere. Jeg føler vi har knekt koden når det gjelder hva som må til for å få sjanser og scoringer mot lavtliggende lag, sier Roger Risholt.

 

jubel_SPO3610.jpg
Håvard Meinseth, som scoret Arendals første mål, gratulerer Mathias Johansen (20) med 2-0.
sebastian_SPO3657.jpg
Sebastian Remme Berge kom til Arendal i sommerens overgangsvindu. Han fremstår som en viktig forsterkning før høstsesongen.
strande_SPO3574.jpg
Kristian Strande leverte en ny solid kamp som midtstopper, men var uheldig og forårsaket selvmål mot slutten av kampen.

 

Arendal Fotball – Sotra 4–1 (2–0)

  • Norac stadion

  • Tilskuere: 402

  • Dommer: Jørgen Haugen (Kurland)

  • Gult kort: Arendal: Rasmus Lynge Christensen

  • Mål: 1–0 Håvard Meinseth (6), 2–0 Mathias Johansen (35), 3–0 Andreas van der Spa (51), 4–0 Andreas Hellum (60), 4–1 selvmål Kristian Strande (80)

  • Arendals lag:

  • Lars Jendal

  • Håvard Meinseth (Ermal Hajdari fra 74.), Kristian Strande, Olav Hovstad (Sune Kiilerich fra 61.), Mads Nørby Madsen

  • Sebastian Remme Berge, Andreas van der Spa (Redon Pllana fra 61.), Rasmus Lynge Christensen (Preben Skeie fra 61.)

  • Mathias Johansen, Andreas Hellum (Stefan Mladenovic fra 74.), Ole Marius Håbestad

Annonse: