Tord Salte med nakkekrave.

Fikk konstatert brudd i nakken

Tord Salte har pådratt seg et brudd i nakken som vil holde ham borte fra fotballen i en lengre periode. - Heldigvis slipper jeg varige mén, sier han.

Arendal-spilleren fikk rødt kort i forrige seriekamp mot Notodden. Nå forteller han hva som skjedde etter 57 minutters spill på Optime Arena forrige lørdag.

- Det var en tøff duell på midtbanen. Jeg landet på nakken og var bevisstløs en kort stund. Da jeg kom til meg selv, var jeg naturligvis opprørt og ropte at dommeren måtte gi rødt kort for taklingen. I den kaotiske situasjonen brukte jeg også et skjellsord jeg ikke burde brukt, selv om det er ordbruk man hører 10-15 ganger i løpet av hver eneste fotballkamp. Da dommeren viste meg det røde kortet, skjønte jeg absolutt ingenting, sier Tord Salte.

Ble verre

Med nakkesmerter måtte han gå av banen og konstatere at lagkameratene ikke lyktes med å snu kampen med 10 mann - slik de hadde gjort i forrige serierunde. I ettertid har det imidlertid vist seg at dette kunne gått mye verre enn et bittert og unødvendig poengtap på bortebane.

Smertene i nakken ga seg nemlig ikke etter kampen. Utover uka ble det egentlig bare verre. - Jeg hadde håpet at kiropraktoren kunne fikset det, men ble henvist til ordentlig sjekk på sykehuset i Arendal. Der konstaterte de brudd i nakken. Heldigvis sier legene det er et stabilt og "pent" brudd. Og nå har jeg heller ikke smerter i nakken lenger, men må gå med nakkekrave i minst seks uker, forteller Tord Salte. 

- Jeg fikk bare en kamps karantene for det røde kortet, men det blir jo av mindre betydning nå

— Tord Salte

Marginene på sin side

Han har hatt marginene på sin side, og alt tyder derfor på at han ikke vil få varige mén av skaden. Han har full førlighet i både armer og ben, og det er heller ikke andre symptomer som peker i retning av at han ikke blir helt frisk når bruddet har grodd. 

- Jeg fikk bare en kamps karantene for det røde kortet, men det blir jo av mindre betydning nå, sier han med et smil. 

Likevel er han fortsatt forundret over det røde kortet. - Det var verken homofobisk eller rasistisk, og det var en spontan reaksjon etter å ha blitt slått bevisstløs, forklarer han. 

Og selv om ordet knapt egner seg for skriftlig gjengivelse, så kan det vel her avsløres at det var en folkelig betegnelse på kvinners kjønnsorgan. - Jeg burde ikke sagt det, men jeg hørte det samme ordet brukt flere ganger senere i kampen, uten at dommeren reagerte, konstaterer Tord Salte som føler det har vært litt ubehagelig at mange har spekulert i hva han, siden det resulterte i direkte rødt kort. - Jeg har en følelse av at folk kanskje har trodd det var verre enn det faktisk var, sier han.

Vil tilbake

Tross alt blir dette underordnet når hendelsen kunne fått så mye verre utfall. - Jeg må bruke nakkekraven døgnet rundt i seks uker, men det går greit. I utgangspunktet antydet legene at jeg kanskje måtte gå 12 uker med nakkekrave, så nå er jeg takknemlig for at det bare blir halvparten så lenge, sier Tord Salte tross at han mister mange kamper nå, fortsatt håper å kunne bidra til at Arendal får en god høstsesong.

Annonse: