Pape Paté Diouf gratuleres av Tobias Henanger, Wilhem Pepa og Kim Kvaalen.

Fikk kontakt med toppen

Arendal har ikke vært i flytsonen i sesonginnledningen, men lørdag kom årets første hjemmeseier i serien. - Beinhardt arbeid var avgjørende, fastslår Mattias Andersson.

Arendal vant 2-0 mot Egersunds IK (EIK) i lørdagens oppgjør i Postnordligaen avd 2. EIK, som blant andre har de to tidligere Arendal-spillerne Marius Andersen og Aleksandar Corovic i troppen, var forventet å være en av de store outsiderne i avdelingen, men resultatene har ikke gått tigrenes vei til nå. Derfor var det ekstremt viktig for dem å få med seg poeng hjem fra Arendal, men det skulle altså vise seg at Arendal ble for sterke denne dagen.

Rnkovic scoret

Petar Rnkovic headet Arendal i ledelsen 10 minutter før pause. Den tidligere toppscoreren, som nå spiller midtstopper, bekreftet dermed at målteften ikke er blitt mindre med årene, selv om at altså spiller i en mer tilbaketrukket rolle. Det var også fortjent at Arendal gikk til pause med ledelse.

Etter hvilen hadde EIK ballen mer, men det var likevel Arendal som skapte de største målsjansene. Både Fabian Stensrud Ness og Pape Paté Diouf hadde flere fine muligheter, uten at det ga tellende resultat før Pape plasserte ballen i det lengste hjørnet fra ca 12-14 meter - etter å ha blitt spilt fint fri av Wilhem Pepa. Med 2-0-scoringen i det 88. minutt avgjorde Pape i praksis kampen, og siden Fløy vant mot serieleder KFUM er det nå bare to poeng som skiller Arendal fra tabelltoppen. Men det er rekordjevnt i avdelingen - så avstanden er ikke særlig større til nedrykksstreken.

Men Arendal-trener Mattias Andersson vil bare se fremover og oppover. Derfor var seieren mot EIK så veldig viktig for de kommende kampene. - Før denne kampen var vi enige om at det bare var poengene som var viktige. Vi bestemte oss for å vinne duellene. Innsats og hardt arbeid var hovedoppgaven. Det synes jeg hele laget leverte. Når vi jobber hardt nok, er det ingen i denne avdelingen som skal slå oss, sier Mattias Andersson.

Løp og kjempet

En av dem som virkelig gikk foran i krigen var Fabian Stensrud Ness. Spissen løp, kjempet og kriget i 80 minutter - helt til han selv ba om å bli byttet ut. - Jeg var sliten, men også irritert, sier spissen som mente han burde hatt straffespark da han var på vei gjennom alene med keeper, men ble revet ned da han skulle avslutte. 

- Fabian hadde virkelig fortjent et mål som belønning for den fantastiske jobben han legger ned. Men jeg synes også alle i forsvaret leverer en meget god kamp. Vi slipper dem ikke til og vi har mange flere store målsjanser enn dem. Det er dessuten veldig viktig for oss å holde nullen. Det er også en fin belønning for hardt arbeid, sier Mattias Andersson.

Arendal - EIK 2-0 (1-0)

  • 6. serierunde, Postnordligaen avd 2

  • Norac stadion

  • Tilskuere: 450

  • Mål: 1-0 Petar Rnkovic (35. min), 2-0 Pape Paté Diouf (88. min)

  • Arendals lag:

  • Grzegorz Flasza

  • Anders Hella (Adi Markovic 72. min), Avni Pepa, Petar Rnkovic, Jens Kristian Skogmo

  • Tobias Henanger, Jakob Rasmussen, Rasmus Lynge Christensen (Pape Paté Diouf 51. min), Thompson Ekpe, Kim Kvaalen

  • Fabian Ness (Wilhem Pepa 79. min)

Annonse fra Obos-ligaen: