For en folkefest!

"Folkets kamp" ble både folkefest og årets kamp! Med 1750 tilskuere på Norac stadion leverte Arendal Fotball en fantastisk prestasjon da Moss ble slått 4-0 lørdag ettermiddag.

Det lå veldig mye i potten foran dette oppgjøret. Selv om ingen ville si det høyt, så var det på mange måter en slags seriefinale. Med poengtap for hjemmelaget, så ville det se veldig vanskelig ut å hente igjen serieleder Moss.

Med seier og tre poeng vil Arendal kunne krype opp i ryggen på Moss foran de syv siste serierundene.

Speaker Per Thorbjørnsen intervjuer Moss-trener Thomas Myhre før kampen.

Barcelona mot Atletico

Før kampen sa Moss-trener Thomas Myhre at dette var en kamp mellom avdelingens beste offensive lag mot avdelingens beste defensive lag.

- Det er Barcelona mot Atletico Madrid, sa den tidligere landslagskeeperen som åpenbart mente at han selv har mest til felles med Diego Simeone.

Men lørdag hjalp det lite å være "avdelingens beste defensive lag". For Arendal kjørte over serielederen og leverte en festforestilling som inneholder alt en god fotballkamp skal inneholde - bortsett fra spenning.

Et prosjektil i krysset

Det tok bare 15 minutter av kampen før Jonas Tillung Fredriksen bestemte seg for å sette skapet på plass - og ballen i krysset.

Høyrebacken traff akkurat der han ville treffe, prosjektilet beveget seg knapt der det suste gjennom luften på vei mot krysset og Moss-keeper Mathias Eriksen Ranmark kunne egentlig spart seg forsøket på å kaste seg etter ballen. For det finnes neppe en keeper i verden som hadde kunnet hindre den scoringen.

Arendal kunne scoret flere før pausen, men da de1748 fremmøtte gikk for å stille seg i pølse- og hamburgerkø var det altså med "bare" en ettmåls-ledelse til hjemmelaget.

Folkefest på tribunen!

Det tok ikke mer enn åtte minutter av andre omgang før Sebastian Remme Berge satte inn 2-0 fra kort hold. Mathias Johansen økte til 3-0 drøye 10 minutter senere. Preben Skeie satte kronen på verket og hodet til ballen i det 70. minutt - og headet inn 4-0.

Deretter og ut var det stort sett en transportetappe - der serielederen åpenbart hadde gitt opp alt håp om å ta med seg poeng hjem fra Arendal. Riktignok måtte Jonatan Byttingsvik ut i full strek fem minutter før slutt på et godt Moss-skudd, men også i den situasjonen hadde Arendal-keeperen god kontroll og kunne notere seg en ny kamp der han holdt nullen.

- Klasseforskjell

– Vi så ut som et juniorlag som spilte mot et seniorlag, det kan vi ikke være bekjent av, sier Moss-trener Thomas Myhre til Moss Avis etter kampen.

Han konstaterer samtidig at det var klasseforskjell mellom Arendal og Moss i denne kampen. Samtidig erkjenner han at hans eget lag ikke tåler presset som møter den i et toppoppgjør med mange tilskuere.

– Det er helt åpenbart at vi ikke tåler press. Det må vi få på plass, for det blir mye av akkurat det utover høsten, sier Moss-treneren.

Arendal-trener Roger Risholt bare smilte og var strålende fornøyd med det hans egne spillere viste på banen:

– Dette var en fantastisk fotballkamp. Måten vi takler en slik storkamp på viser hvor gode vi er, fastslår han.

Se intervju med alle målscorerne her:

Arendal Fotball – Moss 4–0 (1–0)

• Norac stadion

• Tilskuere: 1.748

• Dommer: Ola Kellerhals (Vaulen IL)

• Gult kort: Edvard Linnebo Race, Rasmus Lynge Christensen, Mathias Johansen, Tord Salte (Arendal) og Leonard Getz, Jesper Grundt (Moss).

• Mål: 1–0 Jonas Tillung Fredriksen (15), 2–0 Sebastian Remme Berge (53), 3–0 Mathias Johansen (65), 4–0 Preben Skeie (70).