Fotballfesten som hadde alt!

Nesten 1700 tilskuere fikk oppleve alt de kan ønske seg av en fotballkamp da Arendal vant 2-1 mot Lyn på Norac stadion lørdag. Her var spenning, festfotball, dramatikk og to overtidsscoringer i et perfekt spillevær!

I det 93. minutt falt avgjørelsen: enda en gang kom Preben Skeie seg fri nede ved dødlinjen og serverte ballen til Mathias Johansen.

2-1. Og tre poeng til hjemmelaget. 

Bare et par minutter tidligere hadde Lyn utlignet Arendals ledelse da de fikk straffespark fordi ballen spratt opp i hånden på Sebastian Remme Berge innenfor egen 16 meter.

Ga ikke opp

Da trodde de fleste at det skulle ende med poengdeling. Som Lyn sannsynligvis hadde vært veldig fornøyd med. Men Arendal ga ikke opp. Preben Skeie og Mathias Johansen ga ikke opp. Så de gjentok prestasjonen fra da Arendal tok ledelsen etter 68 minutter. 

- Preben må få minst ett av målene, sier tomålsscorer Mathias Johansen om de strøkne assistene fra venndølen. Han takker samtidig også Lyns straffeskytter Abdurahim Laajab for at han tok med seg ballen og løp tilbake til midtsirkelen med den etter at han hadde satt straffesparket i mål i det 91. minuttet.

- Det ga oss mulighet til å sette raskt i gang igjen da vi jaktet et seiersmål på overtid, sier Mathias Johansen som nå står med seks scoringer på seks serierunder.

0T9A2129.jpg
Preben Skeie serverte Mathias Johansen to ganger - og toppscoreren var akkurat der han skulle være da han satte inn sine to scoringer mot Lyn.

Sluttminuttene var altså fulle av dramatikk og avgjørende scoringer. Mathias Johansen er heller ikke helt sikker på at straffesparket var riktig idømt. - Men det er jo egentlig ingen som kan handsregelen, sier han oppgitt.

Strålende fornøyd

Arendal-trener Roger Risholt var også strålende fornøyd med alt kampen hadde å by på - når det til slutt endte med tre poeng.

- Førsteomgangen vår er ikke spesielt god, men etter pause føler jeg at vi har full kontroll. Det hadde vært veldig ufortjent om straffesparket Lyn fikk skulle ført til at vi mistet to poeng. Men jeg er enormt imponert over hvordan hele laget løper, jobber og aldri gir opp - selv når det kommer en utligning i mot på overtid. Enda en gang viser vi at de som avslutter kampen er minst like viktige som de som starter kampen, sier Roger Risholt som nok hadde litt ekstra glede av vinne trenerduellen mot Jan Halvor Halvorsen. Lyn-treneren har tidligere vært trener for Roger både i Start og i Fredrikstad. Og spesielt perioden i Fredrikstad er det nok mange som husker. For Roger Risholt var svært misfornøyd da den daværende Fredrikstad-treneren benket ham i en periode der laget hadde dårlige resultater. Det mente, naturlig nok, arendalitten at var urettferdig.

- Han hadde en fallende kurve mot slutten av spillerkarrieren, mente Jan Halvor Halvorsen da han ble minnet om dette på VIP-samlingen før kampen. - Men nå er Roger trener selv, og vet hvor vanskelig det er å ta ut lag, la han til.

Da Roger selv slapp til på VIPen minnet han likevel om hvordan perioden i Fredrikstad endte: - Jan Halvor måtte gå som trener, jeg kom inn på laget igjen og vi vant seks kamper på rad.

Arendal Fotball-Lyn 2–1 (0–0)

  • Norac stadion

  • Tilskuere: 1.690

  • Dommer: Javi Mertens (Øyestad IF)

  • Gult kort: Arendal: Tord Salte. Lyn: Daniel Schneider, Håvard Meinseth, Anders Olsen

  • Mål: 1–0 Mathias Johansen (68), 1–1 Abdurahim Laajab (straffe, 90), 2–1 Johansen (92)

  • Arendals lag:

  • Jonas Vatne Brauti

  • Kevin Egell-Johnsen (Jonas Tillung Fredriksen fra 62.), Vegard Bergan, Eirik Lereng, Christopher Cheng

  • Martin Torp, Tord Salte (Preben Skeie fra 62.), Sebastian Remme Berge

  • Ole Marius Håbestad (Rasmus Lynge Christensen fra 62.), Mathias Johansen (Stian Andersen fra 93.), Sander Lille-Løvø (John Frederiksen fra 91.).

Annonse:
Publisert: 13.05.2023, oppdatert: 20.05.2023
Skrevet av: Arendal Fotball Foto: MW Media