Øyvind Dahlseth.

Går fra Start til Arendal

Arendal Fotball har ansatt Øyvind Dahlseth som assistenttrener i klubben. Han inngår nå i et forsterket trenerteam sammen med Mattias Andersson, Frank Bredal og Arve Seland.

Mattias Andersson har vært krystallklar på at han mener Øyvind Dahlseth vil være en svært viktig forsterkning for Arendal Fotball. Han er en ung trener med verdifull erfaring fra Start som har dokumentert både strategisk kompetanse og gjennomføringsevne i de prosjektene han har arbeidet i. - Vi får nå en medspiller i trenerteamet som kjenner norsk toppfotball godt og som vil styrke oss på alle måter i utviklingen av klubben videre, mener Mattias Andersson.

Øyvind Dahlseth og Mattias Andersson jobbet tett sammen i Start om spillerutvikling. Ansettelsen av Dahlseth nå er et ledd i klubbens satsing - både kortsiktig og langsiktig. Dahlseth vil være sentral rundt A-laget allerede fra i dag, men han vil også spille en viktig rolle i klubbens langsiktige satsing for å styrke arbeidet med spillerutvikling i regionen.

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal gir Dahlseth de aller beste anbefalinger:

– Øyvind har vært en meget god ambassadør for klubben. Han har utviklet seg stort i Start, og det er også grunnen til at han er aktuell for andre klubber, sier han til ikstart.no.

Start-trener Steinar Pedersen bekrefter kvalitetene:

– Jeg har bare positive ting å si om Øyvind, og det er synd for Start som klubb å miste en hardtarbeidende og dyktig person. Øyvind ønsket nye utfordringer og vi ønsker han masse lykke til i ny jobb, sier Pedersen til ikstart.no.

Dahlseth tiltrådte sin nye jobb allerede mandag og vil bistå Mattias Andersson i forberedelsene av kampen mot Sandnes Ulf tirsdag - og han vil også være en viktig partner i analysearbeidet foran høstsesongen. Uansett utfall av kampen mot Sandnes Ulf, så er det en klar ambisjon for Arendal Fotball å levere en bedre høstsesong enn det laget har lykkes med i vår.

​Øyvind Dalseth var et ubeskrevet blad i toppfotballen da han ble ansatt i Start-systemet for nesten fire år siden. Han bestemte seg tidlig for å satse på en trenerkarriere. Sin første trenerjobb hadde han som 17-åring hjemme i Ålesund.

- Jeg startet tidlig som trener, og visste at dette ble min vei, har Øyvind Dalseth uttalt tidligere.

Sunnmøringen har tre år på idrettshøyskolen med fokus på trenergjerningen. Han har også fullført pedagogisk utdanning i ett år på høyskolenivå.

Dalseth var spillerutvikler i Start i to år, før han ble assistenttrener. De siste året har han hatt hovedansvaret for Start 2.

Annonse fra Obos-ligaen: