Gjør comeback - i dobbeltrolle

Rasmus Lynge Christensen gjør comeback i Arendal Fotball! Han har signert ny kontrakt som spiller - og i tillegg er han også ansatt som klubbens nye markedssjef.

- Jeg har hatt ett års pause fra toppfotballen. Kroppen har hatt godt av hvile og nå føler jeg meg mer motivert enn på veldig lenge. Fotballgleden er tilbake for fullt, sier 29-åringen som første gang kom til Arendal Fotball i 2016-sesongen.

Svært fornøyd

Sportslig leder Rune Aarrestad er svært fornøyd med at Rasmus Lynge Christensen nå er tilbake i klubben - både som spiller og som markedsansvarlig.

"Rasmus er en av de aller beste spillerne Arendal Fotball noensinne har hatt"

— Rune Aarrestad, sportslig leder

- Rasmus er en av de aller beste spillerne Arendal Fotball noensinne har hatt. Nå har han vært gjennom en svært grundig medisinsk test som bekrefter at han skal være kvitt tidligere skadeplager. Derfor tror og håper vi han blir en viktig spiller på banen i 2021-sesongen. Samtidig får han også en nøkkelrolle som markedssjef i klubben. Vi ønsker å styrke vår posisjon både overfor eksisterende og nye samarbeidspartnere, i tillegg til at vi jobber for å skape mer engasjement rundt klubben. Rasmus har bodd i Arendal i flere år og har etterhvert et godt kontaktnett i byen. Samtidig er han en svært jovial kar som har gode evner som relasjonsbygger. Derfor tror vi også han vil styrke oss på markedssiden, sier Rune Aarrestad.

Økt entusiasme

Rasmus selv gleder seg til å ta fått på begge oppgavene som nå venter ham - både på og utenfor banen. 

- Tittelen min blir visst markedssjef, men det viktigste for meg er å bidra til at vi blir enda mer attraktive som klubb både overfor publikum og samarbeidspartnere. Min oppgave blir å følge opp eksisterende sponsorer, utvikle nye relasjoner og skape økt entusiasme blant annet gjennom arrangementer og utadrettede tiltak. Vi setter sammen et nytt markedsteam, og jeg gleder meg til å jobbe sammen med flere for å få til dette, sier Rasmus Lynge Christensen.

Rasmus Lynge Christensen

  • Født: 12. august 1991

  • Posisjon: Kant/indreløper

  • Tidligere klubber: FC Midtjylland, FC Fredericia, Hobro

  • Internasjonalt: 18 aldersbestemte landskamper for Danmark

Alle som har fulgt Arendal Fotball de siste årene vil vite hvilke kvaliteter dansken har som fotballspiller. Han ble en umiddelbar suksess da han kom til klubben i august 2016 - en sesong som ble kronet med opprykk til OBOS-ligaen. Den gangen scoret han 10 mål på 11 kamper. Mange håpet og trodde at den danske ballkunstneren skulle bli en av de store profilene på Arendal-laget den sesongen. Dessverre ble Rasmus langtidsskadet og gikk glipp av veldig mange kamper. Han endte til slutt med bare 16 kamper i OBOS-ligaen der høydepunktet nok var høstkampen mot Kongsvinger der han scoret alle tre målene i 3-0-seieren.

Trappet ned

De påfølgende sesongene ble også preget av skader og derfor bestemte Rasmus seg for å trappe ned etter 2019-sesongen. Men han ble værende i Arendal og har jobbet som assisterende restaurantsjef på Egon, samtidig som han har holdt fotballformen vedlike på Hisøy.

- Da jeg bestemte meg for å trappe ned i fjor, så trodde jeg nok selv at tiden som fotballspiller var over. Men det har hjulpet å la kroppen få hvile i et år. Jeg har trent et par ganger i uken med Hisøy og holdt meg i form, og nå er overskuddet og fotballgleden tilbake for fullt. Dersom jeg ikke følte meg trygg på at kroppen ville tåle belastningen, hadde jeg heller aldri sagt ja til å ta denne utfordringen, sier Rasmus Lynge Christensen om comebacket.

Før han signerte spillerkontrakt med Arendal Fotball, måtte Rasmus også gjennomgå en grundig medisinsk sjekk. Denne bekreftet det han selv har følt og kjent: kroppen er restituert og han skal i utgangspunktet ikke være mer skadeutsatt enn andre. Tross dette erkjenner han selv at han må bruke tid på å bygge fysisk styrke og kapasitet de nærmeste ukene. - Jeg skal bruke de kommende ukene veldig godt, slik at jeg er best mulig forberedt når vi starter opp for fullt i januar. Jeg skal ta tiden jeg trenger for å være i toppform til seriestart, sier han.

Riktig strategi

Selv om han selv ikke har spilt kamper det siste året, så har han naturligvis fulgt Arendal Fotball tett. I likhet med mange andre hadde han håpet på bedre resultater i 2020-sesongen. Nå tror han klubben har gjort et riktig strategisk valg ved å satse på flere yngre spillere med lokal tilhørighet.

- Jeg føler vi nå er på vei tilbake der klubben var i 2016 da jeg kom hit. Vi bygger oss opp på nytt og det vil også gi bedre resultater på sikt. Det kan ta litt lengre tid, men jeg tror vi kommer til å ha et meget godt lag allerede i 2021, sier 29-åringen og viser blant annet til at han selv har trent sammen med Mathias Johansen på Hisøy det siste året. - Han er en av de lokale spillerne som har stort potensial. Jeg tror han og flere av de andre lokale blir viktige bidragsytere den kommende sesongen, sier dansken. 

Rasmus Lynge Christensen har også stor tro på det nye trenerteamet som nå får ansvaret for å bygge "nye" Arendal. - Det blir spennende å jobbe sammen med Roger (Risholt). Jeg har også hørt mye bra om Tommy Svindal Larsen som blir ny assistenttrener. Det er verdifullt å få inn en slik ressurs som har mange års toppfotballerfaring. Jeg håper også at jeg kan bidra, både til å bygge miljø og kultur, i tillegg til at jeg forhåpentlig har ett og annet triks å lære bort på fotballbanen også, sier han.

Primært håper han å bli brukt i sin favorittrolle som venstrekant. Men han er også åpen for andre roller.

- Jeg liker godt å komme inn i banen fra kanten, enten som venstrekant eller indreløper. Begge rollene kan fungere fint, sier Rasmus Lynge Christensen.

 

 

Annonse: