Preben Skeie i duell med Lars Kilen (Sotra).

Gjorde åtte bytter og sikret cup-avansement

Kristian Eriksen, Preben Skeie (bildet) og Edvard Linnebo Race scoret hvert sitt mål og sikret at Arendal Fotball gikk videre i cupen etter å ha slått Pors 3-2 onsdag kveld.

Roger Risholt gjorde hele åtte bytter sammenlignet med startoppstillingen mot Notodden i forrige seriekamp. 

- Vi har hatt en plan om å bruke hele stallen, så derfor var det naturlig å gjøre flere bytter foran Pors-kampen. Vi ville at mange av dem som foreløpig har fått lite spilletid, skulle få anledning til å vise seg frem. Det føler jeg vi fikk meget god uttelling med, sier Arendal-treneren.

Nytt forsvar

Grepene han gjorde før kampen innebar blant annet at Mathias Skjævestad (17) fikk sin sesongdebut i en offisiell kamp mellom stengene. Også hele forsvarsfireren var byttet ut i forhold til Notodden-kampen. Christer Reppesgård Hansen og Håvard Meinseth var begge endelig tilbake etter lange skadeavbrekk, mens Daniel Roppestad var aktiv på høyrebacken og Edvard Linnebo Race var tilbake etter karantenen han pådro seg etter seriekampen mot Sotra.

På midtbanen fikk også Filip Mang-Thang vist hva som bor i ham. - Planen var at han skulle spille 90 minutter, men han løp så mye at han ba om å bli byttet ut etter 70 minutter. Han leverte en en meget god kamp. I tillegg til å løpe mye, taklet han og tok duellene, samtidig som han også våget å utfordre og fyre av skudd. Selv om han var involvert i straffesparket som Pors fikk, så er jeg meget godt fornøyd med prestasjonen hans, sier Roger Risholt. 

I angrepsrekka viste Kristian Eriksen igjen sine ferdigheter foran mål. Det var han som ga Arendal ledelsen etter 10 minutter da han dunket ballen i nettaket fra 10-11 meters hold.

Se høydepunkter her:


God omgang

Preben Skeie økte Arendals ledelse til 2-0 etter 38 minutter. Det var også stillingen til pause.

- Vi leverte en meget god førsteomgang, konstaterer Roger Risholt. - Energien og spillet vårt var tilbake, og det var viktig nå etter at vi var så langt unna der vi skal være i forrige seriekamp, legger han til.

Kampbildet var litt mer åpent etter pause, men Pors slet med å komme til store sjanser. Derfor var hjemmelaget heldige da de fikk straffespark etter 55 minutter. En Pors-spiller var på vei mot dødlinja og ble fulgt av Filip Mang-Thang. Arendals talentfulle midtbanespiller hadde egentlig god kontroll på motspilleren, men var uheldig da han forsøkte å nå ballen. Pors-spilleren falt og dommeren pekte på 11-meteren. Mathias Skjævestad var svært nær å redde straffesparket, men heller ikke han kunne avverge at hjemmelaget reduserte.

Kontrollert

Da Edvard Race satte inn 3-1 fra kort hold 76 minutter ut i kampen, så det meste ut til å være avgjort. Arendal spilte kontrollert ut kampen, men likevel fikk Pors en svært heldig redusering da Mathias Skjævestad var uheldig på et innlegg som keepertalentet nok følte han hadde bedre kontroll på. På stillingen 2-3 etter 86 minutter, øynet Pors muligheten for ekstraomganger.

- Jeg var aldri nervøs, forsikrer Roger Risholt. - De skapte ikke farlige sjanser, så skulle de scoret ett mål til, måtte det være enda en tilfeldighet og uhell fra vår side som forårsaket målet. Vi kontrollerte dette helt inn, selv om vi gjerne skulle scoret mer. På papiret ser det ut som en jevn kamp, men i virkeligheten mener jeg det egentlig aldri var spennende. Vi leverte en mye mer solid prestasjon nå enn vi gjorde i 1. rundekampen i NM i fjor mot MK, selv om vi også vant den med ett mål, sier Roger Risholt.

Kamp om plassene

I tillegg til seieren mener treneren det var mye å glede seg over, først og fremst fra spillere som viste at de virkelig ønsker seg mer spilletid fremover.

- Slike prestasjoner som vi så i dag, får betydning for laguttaket til søndag. Men det gjør også innsatsen og prestasjonene på treninger. Alt spillerne viser, i trening og i kamp, får betydning for laguttaket. Jeg har ikke bestemt meg for hvem som starter til søndag mot Øygarden, men det blir tøff kamp om plassene. Det er det ingen tvil om, fastslår Roger Risholt.

Pors - Arendal Fotball 2-3 (0-2)

  • 1. runde i NM

  • Pors stadion

  • Tilskuere: 178 tilskuere

  • Mål: 0-1 Kristian Eriksen (11), 0-2 Preben Skeie (38), 1-2 Marius Bustgaard Larsen (straffe, 55), 1-3 Edvard Linnebo Race (76), 2-3 Granit Shala (86)

  • Gult kort: Stefan Mladenovic og Marius Bustgaard Larsen, Pors.

  • Dommer: Håvard Bjerkelund, Birkebeineren

  • Arendals lag (4-3-3):

  • Mathias Skjævestad

  • Daniel Roppestad, Christer Reppesgård Hansen (Olav Hovstad fra 46. min.), Edvard Linnebo Race, Håvard Meinseth (Magnus Nørby Madsen fra 73.)

  • Preben Skeie, Martin Torp, Filip Mang-Thang (Sebastian Remme Berge fra 63.)

  • Kristian Eriksen, Mathias Johansen (Rasmus Lynge Christensen fra 83), Ole Marius Håbestad (Sander Lille-Løvø fra 46.)

Annonse:
Publisert: 18.05.2022
Skrevet av: Arendal Fotball Arkivfoto: MW Media