Mattias Andersson på Norac stadion.

Gleder seg til Hødd på "heimebane"

Søndag venter en tøff bortekamp mot Hødd. Mattias Andersson gleder seg!

Arendal besøker selve "heimebanen" søndag. Høddvoll stadion er sannsynligvis mest kjent som "Tangsrud Arena", ettersom det flotte anlegget også er kulisse for NRK-seiren "Heimebane" der klubben "Varg" har sin base. I virkelighetens verden er det altså Hødd som holder til her, og de har vist strålende form den siste tiden.

God form

- Hødd er et veldig godt lag som har vært i veldig god form den siste tiden. De har gode spisser og er sterke på dødballer. Vi vet godt hva som venter oss, fordi Hødd har spilt mot mange av de samme lagene vi har møtt og vi har derfor hatt god anledning til å analysere dem, sier Mattias Andersson.

Det har vært en god uke etter hjemmeseieren mot Brattvåg i forrige serierunde. Det var ekstremt viktig å slå tilbake etter den svake prestasjonen borte mot Vidar, og Mattias Andersson er veldig godt fornøyd med responsen han har fått fra egne spillere. Førsteomgangen hjemme mot Brattvåg var kanskje en av de beste Arendal har spilt i år, og laget fremstod mer aggressive og fremoverrettet enn i tidligere hjemmekamper. Mattias Andersson lover at vi får se mer av dette fremover:

- Vi skaper nye utfordringer for motstanderne på denne måten og det gir samtidig oss nye muligheter. Samtidig har vi et lag med veldig mange gode fotballspillere, og i sum skal det bety at Hødd vil oppleve en krevende kamp på hjemmebane. Men det er et en god motstander, så vi må vise oss fra vår beste side for å vinne kampen, sier Arendal-treneren.

Høy kvalitet

I hjemmekampen mot Brattvåg måtte han gjøre endringer på grunn av skader og karantener, men samtidig fikk han bekreftelsen på at det er høy kvalitet og tøff konkurranse i alle posisjoner.

- Vi har få skadeproblemer nå. Det er bare Fabian (Stensrud Ness) som definitivt er uaktuell til søndagens kamp. Mot Brattvåg så vi enkeltspillere som kom inn i nye posisjoner og ble helt avgjørende for kamputfallet. Det er en inspirasjon for hele laget, mener Mattias Andersson.

Når han skal ta ut startelleveren, må han altså gjøre en vurdering av om han skal fortsette med de 11 som startet forrige serierunde - eller om han skal gjøre endringer basert på det kampbildet han forventer og det som har skjedd på treningsfeltet denne uka.

- Man må alltid stille med et best mulig lag basert på den motstanden man forventer. Samtidig er det gode grunner for å gi ny tillit til spillere som har prestert godt, sier Mattias Andersson.

Troppen mot Hødd

  • Jostein Aaland, Jens Kristian Skogmo, Adi Markovic, Philip Aukland, Tobias Henanger, Avni Pepa, Petar Rnkovic, Rasmus Lynge Christensen, Wilhem Pepa, Jakob Rasmussen, Preben Skeie, Sune Kiilerich, Pape Paté Diouf, Kim Kvaalen, Thompson Ekpe, Grzegorz Flasza og Anders Hella.

Annonse fra Obos-ligaen: