- Gode svar fra spillerne

Etter tre poeng i serieåpningen ser Steinar Pedersen frem mot årets første hjemmekamp. Da forventer han enda mer av sine egne spillere.

Arendal vant 1-0 mot Nardo i serieåpningen etter at Fabian Ness scoret bare fire minutter ut i kampen etter en corner. Det ble kampens eneste mål i et oppgjør der Arendal hadde mest å by på, men Nardo stod godt imot gjennom 90 minutter og bidro dermed til spening til siste slutt.

Steinar Pedersen mener det viktigste å ta med seg til neste serierunde, i tillegg til de tre poengene, er måten kollektivet fremstod på.

- Vi forsvarte oss godt på dødball, samtidig som vi selv avgjør kampen etter en corner, konstaterer Steinar Pedersen og understreker hvor viktig det er at kollektivet fungerer og at laget står opp for hverandre.

- Den viktigste lærdommen er å få bekreftelsen på hva som kreves av hver enkelt for at laget skal lykkes, sier Arendal-treneren som innrømmer at det oppleves uvant og merkelig å skulle spille første hjemmekamp midt i juli.

Men slik blir det altså til lørdag. Da kommer Fram fra Larvik på besøk - et lag som overraskende tapte hjemme for Sotra i serieåpningen. Men Steinar Pedersen lar seg ikke forlede til å tro at Fram blir et enkelt lag å møte.

- Vi har møtt dem i to treningskamper i vinter, samtidig som vi også har sett nøye gjennom Sotra-kampen der Fram dominerte, men de tapte fordi de fikk noen kjipe baklengsmål mot seg. Vi vet derfor hva de har å by på, konstaterer han.

Men Steinar Pedersen er opptatt av at det ikke skal være Fram som definerer kampbildet på Norac stadion kommende lørdag. Han vil at Arendal skal ta tak i kampen og ta nye steg spillemessig sammenlignet med serieåpningen mot Nardo som også ble preget av en liten bane og en svært tørr kunstgressmatte i Trondheim.

- Hjemme på Norac stadion ønsker vi bedre rytme i angrepsspillet og flere offensive kombiasjoner. Samtidig må vi ha samme arbeidsmoral og disiplin som vi viste siste helg. Vi skal være oppofredne begge veier og fremstå som et sterkt kollektiv, sier han.

Og Arendal-treneren er svært godt fornøyd med de spillerne har vist frem - både i treningskamper, på treninger og i serieåpningen.

- Vi er et vanskelig lag å spille mot. Jeg opplever også at det er en veldig god energi i spillergruppen. Det preget alt de gjør. Måten de kommer forberedt til trening på, måten de bidrar til god treningskultur og måten alle spiller er "på" fordi de ønsker å bidra til lagets beste. Alt dette er den gode energien som jeg ser vi har i gruppen nå, sier Steinar Pedersen.


 

Annonse fra Obos-ligaen: