Steinar Pedersen

- Guttene har gjort en god jobb

Steinar Pedersen liker det han har sett på Arendal Fotball-treningene så langt i oppkjøringen.

Drøye to uker har Arendal Fotball vært i gang med forberedelsene til 2020-sesongen. 

- Jeg synes guttene har gjort en god jobb. Jeg er fornøyd med det jeg ahr sett så langt, sier trener Steinar Pedersen. 

- Gjennomføringen så langt har vært god. Denne perioden handler om trening med variert intensitet. Vi prøver å legge opp til at spillerne skal være så pigge i beina som mulig, samtidig som det skal kjennes at de er i en hard treningsperiode, forklarer treneren. 

Gode tester

Selv om Arendal Fotball trente et godt stykke inn i desember i 2018, mens spillerne i 2019 fikk fri fra fellestreningene fra 3. desember, melder trener Pedersen at spillerne har et enda bedre fysisk utgangspunkt enn på samme tid for et år siden. 

- Vi er i ferd med å få en god kultur nå, der alle ønsker å gjøre det lille ekstra som skal til. På testene er vi lengre fremme enn forrige sesong, til tross for at vi har endret struktur i forhold til sesongforberedelsene. Det er veldig positivt, sier en optimistisk trener. 

Kontinuitet

Pedersen er fornøyd med den gruppa han i dag rår over. Bortsett fra Kristian Eriksen, Avni Pepa og Ilir Kukleci er alle spillerne i troppen i full trening. 

- Gruppa ser bra ut, men selvsagt er det ennå mye jobb å gjøre, sier han. 

Han trekker frem en annen ting som er viktig i forberedelsene, nemlig en større grad av kontinuitet enn tilfellet var i 2019. Foran forrige sesong var det mange nykommere, mens det foran 2020-sesongen - så langt - bare er to spillere (Omar el Ghaouti og Peder Nersveen) som skal integreres i gruppa. 

- De to nye har glidd inn på en god måte. Det er to erfarne gutter som allerede har tatt tak i treningshverdagen og dratt opp nivået. Jeg er fornøyd med det jeg ser, smiler Arendal Fotball-treneren. 

Annonse fra Obos-ligaen: