Spillerutvikler Reinhard Nærbø instruerer noen av deltakerne fra 2005-kullet under en av uttaksamlingene i spillerutviklingsprosjektet som Arendal Fotball regisserer.

Håper noen av disse en dag vil regjere for Arendal Fotball

Hver uke samles noen av de mest lovende spillerne i regionen til ekstra trening i regi av Arendal Fotball.

Hver lørdag utover vil Arendal Fotball gi talenter i regionen tilbud om ekstra trening. For øyeblikket pågår uttakssamlinger. I alt har 140 spillere i årsklassene 2004-2006 vært på innledende trening og samling. Derfra vil det bli plukket ut en gruppe i hver årsklasse som vil bli med på det endelige opplegget som skal kjøres gjennom sesongen.

Opplegget er i regi Arendal Fotball og har ikke noe med de tradisjonelle kretslagene å gjøre.

Det er Reinhard Nærbø, spillerutvikler i Grane Fotball, som styrer prosjektet på vegne av Arendal Fotball.

 

Vil skape lokale toppspillere

Daglig leder av Arendal Fotball, Bård Sterk-Hansen, håper at dette skal være med på å gi lokale spillere ekstra trening som gjør at de kan ta et steg ekstra, og på sikt være aktuelle for Arendal Fotball. Drømmen er på sikt å få flere lokale spillere med.

- Dette er noe vi dro i gang i fjor. Vi opplevde veldig stor interesse for prosjektet og har derfor videreført det, forklarer SterkHansen.

Han ramser opp at spillere fra Grane, Trauma, Sørfjell, Øyestad, Risør, Myra, Tvedestrand og Froland var med i 2018. Denne sesongen ventes det også spillere fra Hisøy.

- Opplegget er også åpent for alle de andre klubbene. Alle er velkommen til uttak, sier han.

 

Høyt nivå

Reinhard Nærbø er fullt i gang med å kartlegge alle de aktuelle kandidatene.

Etter de tre innledende samlingene vil en del av spillerne få tilbud om å bli med i den endelige gruppen i sine årskull. Hvor mange som blir med, avhenger av blant annet størrelsen på årskullene.

- Vi må se det litt an. Størrelsen på kullene varierer. I fjor var det 28 i 2005-kullet, mens det var 23 i 2004. Jo eldre, jo færre er det, forteller han.

Han synes nivået på gruppene er høyt. Et bevis på det er at et lag fra treningsgruppen forrige sesong gikk til topps under Odds Elitecup i Skien.

- Under uttakene er jo nivået litt variabelt, men jeg liker det jeg ser. Det er mange gode fotballspillere her. Ser en på nivået i byen i disse klassene, så er det bra, mener han.

 

Juniorlag som delmål

Nærbø gjentar Sterk-Hansens melding om at det store målet er at det skal gro opp spillere som kan gå inn på Arendal Fotballs A-lag.

- Men et mellommål må være at vi klarer å få dem med på juniorlaget til Arendal, i tillegg til at en får kartlagt spillere. Dette er også med på å skape et forhold til klubben, forklarer han.

Annonse fra Obos-ligaen: