Kristian Eriksen er klar for Arendal Fotball.

Håpet brast, men teorien lever

To kamper gjenstår. Et veldig tynt håp om opprykkskvalifisering lever fortsatt etter søndagens tap mot Asker.

Det endte 4-1 på Føyka stadion. Etter at Jakob Rasmussen ble utvist - og etter at Kristian Eriksen (bildet) ga Arendal ledelsen.

Det kunne endt bedre. Om man bare hadde latt seg inspirere av Donald Trump og stoppet tellingen før resultatet var klart. Sånn akkurat halvveis, for eksempel. For da ledet Arendal.

Straffespark og rødt kort

Men det varte ikke lenge etter pausen. Etter bare et par-tre minutter scoret Fitim Kastrati. Etterhvert satte han to straffespark også. Og netter 80 minutter kom 4-1. Men kampen var reelt sett over før det.

Roger Risholt hadde håpet på noe annet og noe mer. Men visste at det også kunne bli vanskelig. Det blir noen ganger vanskelig når åtte spillere er utilgjengelige på grunn av skader og sykdom. Han måtte ty til seg selv og Bjørge Fedje for å fylle innbytterbenken. Der var det også plass til tre juniorer uten A-lagserfaring. Pluss 17-åringen Redon Pllana. Og ungguttene fikk i det minste litt 2. divisjonserfaring da de kom inn utover i 2. omgangen.

Det er jo noe å ta med seg. Etter en svært grå dag der tåka lå så tett over Føyka stadion at man fort kunne tenke seg hvordan banen har fått akkurat det navnet. 

- Generelt er jeg godt fornøyd med det vi presterer, men vi svikter i enkelte én-mot-én-situasjoner, og de ender dessverre opp med å bli fatale, sa Roger Risholt til Agderpostens etter kampen i Asker.

Første tap

Han tok sitt første tap som hovedtrener med fatning.

Fordi han mener det noen ganger kan være smart å se bak resultatet.

Før hvilen var det jevnspilt, og derfor heller ikke ufortjent at Arendal ledet. Etter pause ble det annerledes. Og spesielt annerledes ble det etter at Jakob Rasmussen ble utvist.

Og det er jo på sett og vis et problem også når avdelingsvinner Bryne kommer til Norac stadion kommende helg. For da kan ikke Jakob Rasmussen spille. Rødt kort gir karantene. I tillegg må også Håvard Meinseth og Mads Madsen sone. Fordi de begge fikk gult kort mot Asker.

Så selv om det forhåpentlig kommer noen spillere tilbake fra skader i løpet av uka, så må Roger Risholt gjøre endringer på laget igjen.

Men det betyr også nye muligheter for flere spillere til å vise seg frem. 

Ikke enkelt

Det ville uansett ikke blitt enkelt mot Bryne til helgen. Den gamle storheten spiller i OBOS-ligaen neste år. De rykker fortjent opp.

Men om Arendal skulle vinne både mot Bryne til helgen og mot Vard helgen etter. Ja, så finnes det teorier som kan gi Arendal kvalifiseringsspill.

Da må riktignok både Asker og Egersund snuble, og målforskjellen må forbedres kraftig i Arendals favør. Det kan sitte langt inne. Men vi lever i tider der det ikke er noe poeng å ta eventuelle nedturer på forskudd. Knapt nok etter et nederlag heller. Bare spør Donald Trump.

Asker – Arendal Fotball 4-1 (0-1)

  • Føyka kunstgress, 146 tilskuere

  • Mål: 0-1 Kristian Eriksen (40), 1-1 Fitim Kastrati (48), 2-1 Kastrati (straffe, 59), 3-1 Kastrati (straffe, 68), 4-1 Sivert Strangstad (80)

  • Rødt kort: Jakob Rasmussen (68), Arendal.

  • Gult kort: Håvard Meinseth og Mads Madsen, Arendal.

  • Dommer: Jørgen Haugen, Kurland

  • Arendals lag (4-4-2):

  • Leopold Wahlstedt

  • Ilir Kukleci, Peder Nersveen (Even Eie fra 90. min.), Sune Kiilerich, Mads Nørby Madsen

  • Håvard Meinseth (Filip Mang-Thang fra 83.), Shariff Cham (Redon Pllana fra 70.), Jakob Rasmussen, Conrad Wallem (Endre Kvitnes fra 90.)

  • Omar el Ghaouti, Kristian Eriksen (Markus Håbestad fra 70.)


 LagSpiltV/U/T+/-DiffPoeng
1Bryne43/1/042-192340
2Vard Haugesund52/0/334-181634
3Asker53/2/034-201434
4Egersund42/2/040-181131
5Arendal42/1/128-151328
6Flekkerøy40/0/420-23-221
7Sotra40/0/419-27-520

 

Arendal Fotball gratulerer Bryne med opprykk til Obosligaen 2021

Annonse: