Roger Risholt.

Har forlenget avtalen med Roger

Den kommende uken kan bli sesongdefinerende for Arendal Fotball med to viktige seriekamper og en cupkamp. Samtidig har klubben og hovedtrener Roger Risholt blitt enige om en kontraktsforlengelse ut 2023.

Arendal møter Nardo i Trondheim søndag. Så venter ny kamp mot Nardo i 3. runde i cupen onsdag - før Skeid kommer til Arendal neste helg. I beste fall kan det bety seks poeng og plassere Arendal tilbake i opprykkskampen for fullt, samtidig som klubben kan avansere til 4. runde i cupen for første gang i klubbens historie.

Viktige steg

Når sesongen 2021 skal oppsummeres, vil altså mye avhenge av hva som skjer den neste uken. Men allerede før denne skjebneuken, er altså klubben og hovedtrener Roger Risholt blitt enige om å forlenge samarbeidet ut 2023-sesongen. Det betyr at trenerens kontrakt er forlenget med ett år.

- Vi mener vi har tatt viktige steg i riktig retning det siste året. Roger har stått helt sentralt i den omstillingen vi som klubb har gjennomført, og vi er helt enige om veien videre uavhengig i hva som skjer på helt kort sikt, sier sportslig leder Rune Aarrestad.

- Klubben har fått et sterkere lokalt fundament, vi driver innenfor trygge økonomiske rammer og vi har et veldig godt utgangspunkt for å ta nye steg de kommende sesongene, uavhengig av hvilken divisjon vi spiller i neste sesong. Vi er opptatt av å tenke langsiktig i utviklingen av klubben, og i den sammenhengen er det også viktig at vi sammen med hovedtreneren kan legge en felles plan for videre fremgang, fastslår Rune Aarrestad. 

Fornøyd

Roger Risholt er også fornøyd med kontraktsforlengelsen.

- Det er en tillitserklæring fra klubben. Vi er enige om at det er mye å bygge videre på, samtidig som det er et ønske om kontinuitet på både spiller- og trenersiden. Vi har sett progresjon og utvikling, og min ambisjon er at klubben skal rykke opp i OBOS-ligaen i løpet av min trenerperiode. Forhåpentlig kan vi klare det allerede i år, sier han.

Arbeidet med planene for 2022-sesongen er allerede i gang. Målet er å bevare en tydelig lokal profil, samtidig som det også vil være naturlig å forsterke stallen med nye spillere utenfra. - Når vi nå skal snakke om å forlenge kontrakter med spillerne som er her, så er det også en fordel at vi har på plass de langsiktige planene fra klubbens side. Vi har litt mindre penger å rutte med enn tidligere, men Arendal Fotball vil også de kommende årene ha et konkurransedyktig budsjett uavhengig av divisjonen vi spiller i, sier Roger Risholt. 

Viktig uke

Lørdag reiste Roger Risholt til Trondheim sammen med hele A-stallen i Arendal Fotball. Det er ikke vanlig å ta med seg over 20 spillere på bortekamper, men siden det nå venter både seriekamp og cupkamp mot Nardo på bortebane i løpet av få dager, så var det naturlig å gjøre det på denne måten. Hele teamet blir i Trondheim frem til torsdag.

- Vi har et veldig godt opplegg for oppholdet i Trondheim. Vi skal få trent godt og forberedt oss på beste vis. Seriekampen mot Nardo er den viktigste akkurat nå. Den må vi vinne. Cupkampen på onsdag er en bonus. Deretter venter Skeid hjemme på Norac stadion neste helg. Det blir kanskje sesongens aller viktigste kamp for oss, sier Roger Risholt.

Stammen tilbake

I seriekampen mot Nardo må han unnvære både Sune Kiilerich og Andreas van der Spa. Begge soner karantene etter fire gule kort. 

- Utover det er det bare Christer Reppesgård Hansen som er ute med skade nå. Det betyr at vi får hele stammen i laget tilbake den kommende uken. Samtidig ser vi allerede at nysigneringene Sebastian (Remme Berge) og Ole Marius (Håbestad) har vært veldig viktige tilskudd for oss de siste kampene. Så det ser veldig lovende ut, mener Roger Risholt før sesongens viktigste uke for Arendal Fotball.


Annonse: