Andreas van der Spa.

Har funnet seg godt til rette

Han startet fotballkarrieren hjemme i Bodø sammen med Jens Petter Hauge som nå spiller i AC Milan. Men nå er Andreas van der Spa (22) klar for Arendal - og han er begeistret over det som har møtt ham i byen og klubben.

- Først og fremst er jo været mye bedre her, sier 22-åringen med et smil.

For når man opplever en aprildag på sitt beste på Sørlandet, så kan det naturligvis stå i skarp kontrast til en vindfull vinterdag i hjembyen Bodø eller regntunge perioder på Vestlandet der han har spilt den siste sesongen.

Ny rolle

Nå er det altså Arendal som gjelder, etter at Sogndal og Arendal ble enige om en utlånskontrakt som betyr at van der Spa skal spille i helhvitt den kommende sesongen.

Selv om han de siste sesongene har spilt mest midtstopper både i Alta, Sogndal og Øygarden, så ønsker Roger Risholt å bruke den 196 cm lange karen på midtbanen.

Det er nysigneringen glad for. 

- Jeg var egentlig midtbanespiller gjennom hele oppveksten. Frem til jeg var 18 år, så var jeg ikke høyere enn 170 cm. Men så vokste jeg veldig mange centimeter, og ble etterhvert mest brukt som midtstopper. Jeg er veldig fornøyd med at jeg skal brukes som midtbanespiller i Arendal, fordi jeg er en spiller som er god med ballen i beina og mener selv at teknikk er ett av mine fortrinn som fotballspiller, sier Andreas van der Spa.

Til Glimt som 12-åring

Han gikk til Bodø/Glimt allerede som 12-åring og fikk etterhvert også proffkontrakt i hjembyen. Men, som alle vet, har Bodø opplevd et historisk fotballeventyr de siste årene og det har blitt stadig vanskeligere å etablere seg på A-laget.

Etter tiden i Bodø har han vært innom både Alta (Postnordligaen), Øygarden og Sogndal (OBOS-ligaen). Han spilte 15 kamper for Øygarden i OBOS-ligaen i fjor og imponerte så mye at Sogndal hentet ham allerede i september sist høst. Selv om han står med ni kamper for Sogndal i løpet av høstsesongen, så ønsket han seg mer spilletid og en ny start denne sesongen. Derfor muligheten da Arendal Fotball kom på banen med et forslag om et sesonglangt lån. 

Han sluttet seg til Arendal-troppen rett etter en litt forlenget påskeferie, og er positivt overrasket over det som har møtt ham - både når det gjelder fasiliteter, miljø og sportslig standard.

Godt mottatt

- Været har jo også vært utrolig fint, smiler han og mener dette føyer seg inn i rekken av gode opplevelser som arendalitt. - Jeg føler meg veldig godt mottatt av trenre, spillere og miljøet rundt. Jeg deler leilighet med to andre og alt har vært på stell fra første dag, sier han.

Andreas van der Spa mener også at den sportslige overgangen fra hverdagen i Sogndal til det han har møtt i Arendal er mindre enn han forventet seg. 

- Det er overraskende liten forskjell mellom treningshverdagen i Sogndal og Arendal, mener han. 

Dette er også medvirkende til at han mener det er naturlig å ha høye mål for den kommende sesongen. 

- Først og fremst er jeg opptatt av å gjøre det best mulig her i klubben. Og når vi ser på nivået på treninger og spillerne som er hentet, så kan ikke "best mulig" bety noe annet enn opprykk. Det er i hvert fall mitt mål, fastslår Andreas van der Spa.


Annonse: