Mathias Johansen og Sebastian Remme Berge vil fortsatt spille i Adidas-utstyr etter at Arendal Fotball har inngått ny samarbeidsavtale med utstyrsgiganten.

Hattrick-helten sikret kvalik-kamper!

Med sine tre scoringer i løpet av kampens første 18 minutter, sørget Mathias Johansen for at Arendal nå er med i opprykkskampen for fullt. Arendal vant den avgjørende kampen mot Egersund med 5-2.

(Foto: Olav Svaland/Agderposten)

Før kampen var premissene klare:

• Arendal ville passere Egersund på tabellen dersom hjemmelaget vant med mer enn ett mål.

Egersund-trener Ojan Biljan forsikret før kampen om at hans utvalgte skulle gå på banen for å vinne kampen - ikke begrense nederlaget.

Men det så ikke slik ut da kampen startet. "Tigrene" la seg dypt i banen med en fembacks-linje. Og de lot Arendal ha ballen. Men allerede etter tre minutter fikk gjestene en kraftig advarsel fra vikarspissen Mathias Johansen. Han ble spilt fri i boksen og avsluttet fra litt skrått hold, dessverre til side for mål. Men det var bare et varsel om hva som skulle komme.

Allerede etter 5 minutter satte 26-åringen inn 1-0. Bare fire minutter senere stod det 2-0. Samme målscorer. Og jammen dundret han også inn 3-0 i det stadionklokken tikket 18 minutter.

Derfra og ut måtte det bli en oppoverbakke for Egersund.

Da kampen startet visste de at de kunne leve godt med uavgjort. De kunne også leve godt med å ligge under med ett mål. Og så tidlig i kampen var også to mål under til å leve med. Men med tre mål til Arendal før det var godt 20 minutter, så visste Egersund at utgangspunktet for kampen var snudd på hodet. Da kampen startet var det Arendal som måtte vinne med to mål. Etter 18 minutter var det plutselig Egersund som måtte "vinne" de siste 70 minuttene med de samme to målene.

De klarte aldri å hente inn igjen avstanden som hattrickhelten Johansen skapte. Egersund fikk riktignok det som kunne blitt en viktig redusering bare fem minutter ut i 2. omgang. Men det hjalp dem lite, fordi den tidligere Egersund-spilleren Ermal Hajdari viste frem sine kvaliteter og satte inn 4-1 etter 54 minutter.

Egersund forsøkte å komme tilbake. Og de fikk også 4-2. Det ga dem håp. Men samme Hajdari drepte også det håpet med en susende avslutning fra 16 meter etter 68 minutter. Dermed endte det 5-2 og med denne sluttabellen:

(Vi kommer tilbake med mer utover kvelden)

• Dommer: Ali al Hatam (Skreia IL)

• Gult kort: Arendal: Redon Pllana. Egersund: Adi Markovic, Matej Dekovic, Sivert Strangstad.

• Mål: 1–0 Mathias Johansen (5), 2–0 Johansen (9), 3–0 Johansen (18), 3–1 Simen Haughom (51), 4–1 Ermal Hajdari (54), 4–2 Jakob Maslø Dunsby (61), 5–2 Hajdari (68)