Hektisk tid for fysio-teamet

Uflaks og tilfeldigheter. Det tror manuellterapeut Torbjørn Selås er den viktigste forklaringen på den lange rekken av skadeplagede spillere Arendal har akkurat nå.

Akkurat nå ser skadelisten slik ut:

  • Viktor Lövgren, lyskeproblemer
  • Marius Andersen, brukket ribbein
  • Anders Hella, betennelse under foten
  • Aleksandar Corovic, kne 
  • Tobias Henanger, overtråkk
  • Fabian Ness, krampe i lårmuskel
  • Rasmus Lynge Christensen, avrevet muskelfeste i lysken
  • Steinar Berås, jumpers knee

- Steinar, Rasmus, Aleksandar og Marius er alle uaktuelle til Jerv-kampen lørdag. For flere av de andre må vi se det an litt utover uken, men forhåpentlig har vi noen tilbake som var uaktuelle mot Strømmen sist helg, sier Torbjørn Selås som er ansvarlig for oppfølgingen av de skadede spillerne.

Han har ingen gode forklaringer på hvorfor det har blitt en slik opphopning av skader akkurat nå. - Det er i liten grad fellestrekk ved skadene, og det er vanskelig å se at dette skyldes overbelastning for de fleste. Det er nok andre forklaringer - som også kan være uflaks og tilfeldigheter, sier Torbjørn Selås.

Trenerteamet og det medisinske støtteapparatet har gått grundig gjennom treningsopplegget og vurdert hvilke tilpasninger som kan være aktuelle å gjøre, men det ligger ikke an til vesentlige endringer i treningsopplegget. 

- Vi skal være tålmodige med de som er ute, fordi vi vil unngå at spillerne pådrar seg nye skader fordi de kommer for tidlig tilbake. Vi frykter at det er det som skjedde med Fabian Ness da han kom inn i cup-kampen mot FK Tønsberg. Meningen var at han bare skulle spille en halvtime, men da det ble ekstraomganger fikk han en tøffere kampbelastning enn vi ønsket oss. Tobias Henanger skulle også egentlig hviles i den kampen, men da vi trengte å gjøre noen grep i ekstraomgangene så fikk han mer spilletid enn vi opprinnelig hadde tenkt. Vi vil absolutt unngå tilsvarende nå, så vi vil være helt sikre på spillernes fysiske tilstand før vi erklærer dem spilleklare. Men det kan altså være at flere av de som var ute sist helg kan være tilbake allerede denne helgen, sier Torbjørn Selås.

Se videointervju med Torbjørn Selås her:

Annonse: